“Kyhn” pivkirja

Riitta Snellmanin mielenkiintoinen kyhyyskokeilu on edennyt 21. pivn: Riitta el kuukauden peruspivrahaa vastaavalla summalla. Rahaa on jljell viel yli satanen, koska koehenkil on tunnollisesti metsstnyt halvinta porkkanapussia ja leiponut ahkerasti. Huvituksista hn on jokseenkin luopunut, sngyst nouseminen ei aina maistu ja matot on tullut puisteltua aika moneen kertaan muun tekemisen puutteessa.

Eikhn tstkin kokeesta joku Marjo Matikainen-Kallstrmin kaltainen kovanahka pttele vain, ett rahaa on ilmeisesti liikaakin, jos sit j senttikn yli kuun vaihteessa. Kyhn pivkirjasta ky ilmi, ett vain kuusi prosenttia yritysjohtajista sallisi kyhn pit pient lemmikkielint.

Viel mielenkiintoisemmaksi kokeen tekisi, jos Riitta Snellman tietisi, ett todennkisesti nin tulee kulumaan loppuelm. Jalapenopurkki tulisi edelleenkin olemaan elmn syntinen huippuhetki. Kaikenlaisista hankinnoista pitisi vhitellen luopua kokonaan ahdingon syvetess ja toivon paremmasta hiipuessa. Pient perustuloa seuraisi aikanaan viel pienempi elke, jos seuraisi. Ent jos sattuisi sairastumaan loppukuusta terveyskeskuslkri vaativalla tavalla tai hammas alkaisi srke? Rahathan olisi jo tuhlattu kaaliin ja jauhoihin.

7 thoughts on ““Kyhn” pivkirja

 1. Niin, kyllhn sit aina yhden kuukauden prj, varsinkin kun tiet, ett ens kuussa saa taas tuhlata ylellisyyksiin.

 2. Matikainen-Kallstrmin on suomalaisittain 10000-15000 euron (brutto) kuukausituloillaan vaikea ymmrt kyhn asemaa.

 3. Njoo.. Fillarin ja vaatteensakin se ei varmaan ihan nist rahoista ole ostanut. Misthn rahoista kulturellin neidon hesarikin tilataan. Ergh.
  Kyllhn sit on helppo kuukausi el persnettoa, kuusikin kuukautta, mutta vuoden verran jos kest niin on sit jo kohtuu-hyv.

 4. Opiskelijana en tuohon rahamrn viitsi puuttua, mutta kyllhn tuo aika on naurettavan lyhyt. Voin kyll hiukan ripspekti antaa kuitenkin, ei tuohon kuukauteen monikaan vapaaehtoisesti suostuisi.

 5. koittakaapas muuttaa paikasta toiseen tyttmn… SE on mielenkiintoista… olen tehnyt sen..

 6. Yksi harvoin ymmrretty kyhyyteen liittyv ongelma on, ett kyhyyden aiheuttama stressi nakertaa mys ihmisen kognitiivisia kykyj, joita nimenomaan tarvittaisiin kyhyydest selvimiseen.

 7. Lisksi – mit kauemmin pers’nettoa, sit enemmn joutuu lainaamaan rahaa, joka taas tytyy maksaa takaisin, jne. jne.

  Minua kiinostaisi ett milthn tuo oikeastaan nyttisi kenen tahansa Kalliossa asuvan rokkarin kohdalla. Enk nyt tarkoita pelkki (kurkusta alas) juoksevia kuluja. Kun esimerkiksi omaan soittimeeni kielet maksaa yli 50 setti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *