Tosielämän elokuva onnellisella lopulla

Joskus tosielämä muistuttaa elokuvaa. Viime tammikuun 14. päivänä Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush piti maan avaruustutkimuksen tulevaisuuden linjoja viitoittavan puheen. Muistanette sen varmasti: “Menemme takaisin Kuuhun ja sen jälkeen Marsiin!“.

Itse asiassa oli hilkulla, että puhe ei ollut kuin suoraan Deep Impact -elokuvasta: “On yksi mahdollisuus neljästä, että vuorokauden sisällä 30-metrinen asteroidi törmää johonkin kohtaan pohjoisella pallonpuoliskolla aiheuttaen suurta tuhoa. Emme kykene estämään sen tuloa, voimme vain rukoilla…

Edellisenä päivänä tutkijat olivat havainneet uuden taivaankappaleen, joka näytti olevan tulossa juuri maapalloa kohti. Astronomit ehtivät jo pohtia Valkoiseen taloon soittamista ja maailmanlaajuisen törmäyshälytyksen käynnistämistä – samoilla hetkillä kun Bushin puhetta viimeisteltiin. Tarina päättyy kuitenkin onnellisesti: tarkemmat havainnot osoittivat asteroidin kiitävät turvallisesti ohi kaukaa kuun takaa, ja niin se sitten tekikin.

2 thoughts on “Tosielämän elokuva onnellisella lopulla

  1. Aika mielenkiintoista, ett asteroidit psevt noinkin lhelle ennen kuin niit huomataan. Varsinkin kun se ei ollut mikn pieni mhkle (uutisen lopusta paljastuu, ett asteroidin oikea halkaisija oli puoli kilometri).

    Voidaankohan niit oikeasti torjua vaikka ohjuksilla?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *