Tosielämän elokuva onnellisella lopulla

Kirjoittaja Sami, 26.2.2004

Joskus tosielämä muistuttaa elokuvaa. Viime tammikuun 14. päivänä Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush piti maan avaruustutkimuksen tulevaisuuden linjoja viitoittavan puheen. Muistanette sen varmasti: “Menemme takaisin Kuuhun ja sen jälkeen Marsiin!“.

Itse asiassa oli hilkulla, että puhe ei ollut kuin suoraan Deep Impact -elokuvasta: “On yksi mahdollisuus neljästä, että vuorokauden sisällä 30-metrinen asteroidi törmää johonkin kohtaan pohjoisella pallonpuoliskolla aiheuttaen suurta tuhoa. Emme kykene estämään sen tuloa, voimme vain rukoilla…

Edellisenä päivänä tutkijat olivat havainneet uuden taivaankappaleen, joka näytti olevan tulossa juuri maapalloa kohti. Astronomit ehtivät jo pohtia Valkoiseen taloon soittamista ja maailmanlaajuisen törmäyshälytyksen käynnistämistä – samoilla hetkillä kun Bushin puhetta viimeisteltiin. Tarina päättyy kuitenkin onnellisesti: tarkemmat havainnot osoittivat asteroidin kiitävät turvallisesti ohi kaukaa kuun takaa, ja niin se sitten tekikin.

  Jutussa “Tosielämän elokuva onnellisella lopulla” on 2 kommenttia:

  • K3lvin says:

   Aika mielenkiintoista, että asteroidit pääsevät noinkin lähelle ennen kuin niitä huomataan. Varsinkin kun se ei ollut mikään pieni möhkäle (uutisen lopusta paljastuu, että asteroidin oikea halkaisija oli puoli kilometriä).

   Voidaankohan niitä oikeasti torjua vaikka ohjuksilla?

  • Lari says:

   Minäkin satuin eilen kirjoittamaan tuosta, tosin paljon kökköisemmin. Linkkasin myös johonkin tarkempaan raporttiin tapahtumaketjusta, kas tässä linkki:
   http://128.102.38.40/impact/news_detail.cfm?ID=135

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.