On sitä lunta aika lailla

Taas vaihteeksi duunikeikka Helsinkiin… Täytyy todeta että kyllä sitä lunta tosiaankin on aika lailla enemmän kuin meillä tuolla pohjoisessa. Harmi ettei kamera tullut mukaan. Talojen räystäissä roikkuvat jääpuikot näyttivät aika hurjilta. Hyvät ihmiset, olkaapa varovaisia kun kuljette jalkakäytävillä!

6 thoughts on “On sitä lunta aika lailla

  1. Eikös se johdu siitä, ettei siellä maamme eteläisessä paratiisissa riitä veromarkkoja lumen kuljettamiseen pois kaupungista? Ne kun kaikki kuluvat meidän syrjäkylien kunnostamiseen. Tai jotain. :-D

  2. Ja seuraavaksi julkaistaan kirja siitä kuinka joku onnekas selviytyi lumimyrskystä. Aaargh.

  3. Tuohan näyttää aika tavalliselta myräkän jälkeiseltä tilalta näin keskisuomalaisin silmin, ei mitään mistä kannattaisi kirjoittaa blogiin :)

  4. Minä olen syntynyt ja elänyt Keski-Suomessa 27-vuotiaaksi asti, joten on niitä lumimyräköitä siellä nähty ja koettu. Nyt asun Helsingissä. Täällä _on_ paljon lunta. Tosin eilinen vesisade sulatti siitä pienen osan.

  5. Olen kotoisin Itä-Suomesta. Muutettuani Turkuun törmäsin tähän “miltä ruoho näyttää joulukuussa?” – ilmiöön. En koskaan ollut kuvitellut että jossain päin Suomea lumi ja jää on niin vieras ja “yllättävä” asia kuin Turussa. Turussa ei ole juuri minkaanlaista talvikunnossapitoa. Ei olla osattu varautua siihen että joskus voi sataa lunta enemmän kuin 3cm kerrallaan. (No ei täällä ole juomakelpoista vesijohtovettäkään, mutta se ei nyt kuulu tähän, mutta niillä voi olla silti joku yhteys.) Jos täällä on lumimyrsky perjantaina, niin aura-autoja ilmestyy maanantaina melkein puolilta päivin, tosin vain keskustan alueelle, siirtelemään sitä kasoihin, joita ei saada hoidettua pois ennen torstaita. Luotetaan siihen että lumi sulaa pois. No ompahan vähän aikaa valkoista. Kaikki turkulaiset on vain niin h*****in sekaisin tästä “yllättävästä” tilanteesta, että kohta perustellaan kriisipuhelimia ja terapiaryhmiä. Ei aina jaksa kuunnella sitä ihmettelyä KUN ON SATANUT NIIN KAUHIAN PALJON LUNTA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *