Terveisiä Tsadiin

Onpa ollut hupaisaa seurata, minkälainen itku ja poru mediassa on syntynyt suunnitelmista sijoittaa joitakin tuhansia valtion työntekijöitä Helsingin ulkopuolelle. Viimeksi eilen nelosen uutisissa itkettiin, miten kalliiksi tulee lentäminen Ouluun ja takaisin. Poliisin tietohallintokeskuksesta nimittäin siirrettiin osa Rovaniemelle jo jokin aika sitten. Tietohallintokeskuksen kuvittelisi osaavan käyttää tietoliikenneyhteyksiä, mutta ei. Fyysisesti on vaan päästävä palaveeraamaan muiden työntekijöiden kanssa vähän väliä. Se taas tulee hirveän kalliiksi, kun kaikki muut ovat Helsingissä! Eikä siellä Helsingin ulkopuolella (toimittajien mielikuvissa) edes ole mitään tai ketään, joka virkoja pystyisi hoitamaan.

Haloo, te sinne Helsinkiiin muuttaneet nilsiäläiset ja pihtiputaalaiset, jotka niitä juttuja teette ja kritiikittömästi heijastelette muutaman byrokratiaansa juuttuneen jäärän horinoita! Valtio ei ole Helsinki! Hajasijoittaminen on hyvä juttu, koska ei ole mitään järkeä siinä, että kaikki asuvat epäviihtyisässä kasassa jossain muun Suomen kannalta periferisen kaukaisessa rannikkokaupungissa. Muualla Suomessa on koulutettua väkeä, joka ei ole suostunut lähtemään jonkin kituduunin perässä sinne kurjistuneeseen Helsinkiin, jossa asuntojen hinnat ovat karanneet pilviin ja tunnelma on kiireinen, ahdistunut, ankea ja masentava. Koettakaapa joskus pyytää kommenttti meiltäkin niihin juttuihinne, käävät.

Aiheista voi keskustella myös Koirapuistossa.

21 thoughts on “Terveisiä Tsadiin

  1. Huh huh, no ehkä hieman kärjistelin – mutta ainakin keskustelua aiheesta syntyi, mikä on sekin tärkeää. Eikä ole pahaksi miettiä etukäteen millaiset vaikutukset on sillä, että kutsuu toisen kotikaupunkia tunnelmaltaan kiireiseksi, ahdistuneeksi, ankeaksi ja masentavaksi. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *