Telepatiapeli

The ESP Game on peli kaikille niille, joilla on yliluonnollisia kykyjä. Peliä pelataan pareittain: ruudun toisella puolella on satunnaisesti valittu pelaaja jostain päin maailmaa. Kun peli alkaa, aikaa on muutama minuutti. Teille molemmille näytetään yhtäaikaa jokin verkosta poimittu kuva. Tehtävänä on kirjoittaa se sana, joka kuvasta tulee mieleen. Jos molemmat kirjoittivat saman sanan, saatte pisteitä ja voitte siirtyä seuraavaan kuvaan.

Sanoja voi arvata useampia – pisteitä tulee heti kunhan jokin niistä täsmää. Jotta peli ei olisi liian helppo, helpoimmat sanat näkyvät ruudulla ja ovat kiellettyjä. Nopeimmin yhteisen sanan arvanneet voittavat ja telepaattisia kykyjä omaavat pärjäävät tietysti parhaiten – voivathan he sopia keskenään mitä kirjoittavat :-)

Peli on kehitetty Carnegie Mellon -yliopistossa, mutta sitä ei tehty pelkästään ihmisten iloksi. Samalla kun ihmiset pelaavat peliä, he kirjoittavat tekstimuotoisia kuvauksia verkosta löytyvälle kuvamateriaalille. Tätä tietoa voidaan käyttää myöhemmin hyväksi kuvahakuohjelmistoja tehtäessä. Tämä on helppo tapa kerätä suuret määrät raakadataa ja pitää samalla hieman hauskaa…

One thought on “Telepatiapeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *