Antiikkia, antiikkia

The Registerin jutussa kerrottiin vanhoista edelleen käytössä olevista tietokoneista. Hollannin vanhimmalla koneella, vuodelta 1983, testataan matriisiprinttereitä. Jollakulla on Sun 3/60 vuosimallia 1988 toiminnassa WWW-palvelimena.

Mutta hei! Eiväthän nuo ole vanhoja!! Minullakin on vuodelta 1983 peräisin oleva tietokone (Vic-20). Tosin se lojuu autotallissa eikä siis ole käytössä. Mutta tästähän saa hauskan gallupin aiheen: Mikä on blogimaailman vanhin vielä käytössä oleva tietokone? Entä Suomen?

Jos käytössä olemiseksi katsotaan se, että kone on käyttövalmiiksi asennettuna, virtakytkimen kääntämistä odotellen, Pinserin päämajan vanhin tietokone lienee Macintosh SE vuodelta 1987. Tosin sen funktio on olla työpöydän koristeena.

Kerro omista antiikkikoneistasi kommenteissa tai Koirapuistossa.

One thought on “Antiikkia, antiikkia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *