Pikku uudistuksia

Ahkerasta duunailusta seuraa valitettavia sivuvaikutuksia: iltaisin tulee tehty kaikkea muuta paitsi npytelty tietokonetta. Tnn sain kuitenkin hieman skarpattua. Niinp listalla on joukko uusia blogeja. Mys qloggeriin bloginsa muuttaneiden joukko nkyy taas normaalisti. Pivitykset jatkuvat edelleen mahdollisimman tihesti, joten laittakaa infoa uusista blogeista tulemaan. Olen seuraillut kiinnostuneena mys viime aikojen kuhinaa Pivn pamauksen ja Top-listan ymprill.

On ollut hauska huomata ett monet Blogistanin jsenet ovat sisistneet niden palveluiden filosofian: ne pohjautuvat yksinkertaisuuteen, avoimuuteen ja fiilispohjalta tapahtuvaan tekemiseen. Valitettavasti sen johdosta listoja ja kokoelmia on mys helppo sotkea. Erilaisia suojamenetelmi salasanoista lhtien on toki helppo toteuttaa ja ehk niiden aikakin koittaa joskus. Ne kuitenkin muuttavat palvelun luonnetta (ja sisltvt tyls duunailua) sen verran, ett ainakin tll hetkell pidn Pivn pamauksen nykyisess muodossaan. Khilouta lainatakseni: “Toisten kakkuja ei rikota, lapiolla ei lyd ja lelua ei saa ottaa toisen kdest.

Mutta jotain pient tytyy aina viritt: Top-listalla on tapahtunut jo pitkn kaivattu muutos. Lista jakautuu nyt useammalle sivulle. Kullakin sivulla on nkyviss aina sata blogia kerrallaan. Perimminen syy thn muutokseen oli se, ett yli viisisataa blogia sisltv lista on niin pitk. Monilla tietokoneilla alkoi tulla jo hankaluuksia ksitell noin isoa sivua.

Huolta hertt tietysti se, ett joku tulkitsee tmn listan jakamiseksi kasteihin. Se ei ole ollut tarkoituksena – toivottavasti kukaan ei ota asiasta itseens. Ajatelkaa asiaa positiivisesti: nyt on viisi erillista listaa, joiden krkeen pyrki :-) Ehk tm toteuttaa ainakin osaksi mys Maalaisen kaipaaman ajatuksen eri sarjoista? Numerointi ei kyll ala joka listalla alusta, koska emme halua mitn mestaruus- ja puulaakisarjoja blogimaailmaan.

Tarkat listan seuraajat (onko muunlaisiakin?) huomannevat mys, ett pistemrt ja sijoitukset ovat muuttuneet hieman. Listalla tapahtuva sijoituksien manipulointi ei tosiaankaan ole mitn salatiedett. Thn asti olen katsonut sit sormien lpi toivoen, ett se hiipuu hiljalleen. Nyt kuitenkin lista reagoi entist paremmin hkkerointiyrityksiin. Kaikkien tunnukset toimivat edelleen normaalisti.

Listan satunnainen hkkerinti j edelleen mahdolliseksi, mutta luotan siihen ett ahkerat hkkerinalut suuntaavat hiljalleen huomionsa kiinnostavampiin haasteisiin. Vahtipinseri kyll nkee mit touhuatte :-)

12 thoughts on “Pikku uudistuksia

 1. Mit tarkoittaa tilastossa merkint “mustalla listalla”? Onko se sit, ett on yrittnyt hakkeroida tai jotain? (sori, olen varsinainen ksi niss tietokonejutuissa..)

 2. Mielenkiintoista ett olen noussut Top25:een, vaikken ole (SYYLLISYYS PAINAA) pivittnyt mitn sitten elokuun. Liek joku haamupivitys tullut eilen, kun devnull.fi:n webbiserveri kvi alhaalla ja palasi, mutta ei senkn nyt herra paratkoon pitisi nostaa pohjamudissa lbailevaa blogia top25:een? Hmm.

 3. Joo, olisi ihan kiva tiet mik tm musta lista on.
  Itse olen sellaiselle joutunut, kuten mys puolet lukijoistani. Nyt olen tippunut yli 100 sijoitusta…

 4. Top-lista jako pienempiin osiin on hyv ratkaisu toimivuuden kannalta. Krkipn blogeista(kuten minulta) tuntuu ainakin hvinneen runsaasti tilaajia hakkeroijien poistamisen jlkeen. Tuosta aiheesta olisi mukava tiet enemmnkin. Vaikkapa jonkun hakkerin itsens suusta olisi mukava kuulla hakkeroinnin motiiveja.

 5. Minkin olen mustalla listalla, ja kaiken kukkuraksi minun pamauksestani oli poistettu oma blogini!

  Tein sitten toisen nimimerkin, ja nyt sekin on sitten mustalla listalla. Mik kumman logiikka mustassa listassa on? Onko jotakin muuta meneilln kuin vain samasta ip-osoitteesta tulevat monet nimimerkit. Se olisi loogista, mutta miksi alkuperinen, monta piv inaktiivisena ollut nimimerkkini oli mustalla listalla ilman omaa blogiani?

 6. Min vastustan top-listan jakoa pienempiin osiin. Nyt itsens lytminen on viel vaikeampaa.
  Olihan siell ennenkin rajapyykit (harmaat palkit), miksi ne tarvisi olla eri sivuina?

 7. Pivitysbonuskaan ei ny oikein: vaikka Top-lista tunnistaa pivityksen kyll tapahtuneen, prosentti ja pisteet eivt muutu.

 8. kkininen saattaisi olettaa, ett top100.html -niminen sivu sisltisi sijat 1-100. Blogostoliitossa taitaa kuitenkin pte toiset snnt ;)

 9. No mutta hei – muistetaan nyt kuitenkin ett tt hommaa hoidetaan tysin vapaaehtoisesti – eik siten voida olettaa ett koneisto toimisi kuin … noh, rasvattu :)

  Toinen erittin positiivinen pointti on, ett sivu on tysin mainosvapaa, siit plussa! Monet ulkomaalaiset sivustothan ovat jo suhteellisen mainospitoisia isojen sivulatauksien ja mainosten toivossa.

  Itse rekisteridyin vasta skettin palveluun ja huomasin kyll tuon mahdollisuuden “listasijoitusten” paranteluun…eli ainut toiveeni olisikin tuo salasana suojaus – jolloin mustalista voitaisiin periaatteessa poistaa?

  After all the rantin’, kiitoksia loistavasta palvelusta!

 10. Top-listasta linkki PP:een, mik siell aikanaan olikin, olisi helppo parannus..

 11. Sen vanhan Top-lista systeemin, miss kaikki nkyi kerralla, voisi laittaa valinnaiseksi vaihtoehdoksi. Se ei olisi kuin yksi linkki lis blogilistaan.

 12. Terveisi!M oon sellainen Suomen oppilas Aunuksesta!Aunus on paras,vaikka se on joskus paska paikka mielestni,mutt m tykkn sit.Siel paljo nhtvyksi,esimerkiksi Laatokan rannikko!Tervetuloa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *