Pikku uudistuksia

Ahkerasta duunailusta seuraa valitettavia sivuvaikutuksia: iltaisin tulee tehtyä kaikkea muuta paitsi näpyteltyä tietokonetta. Tänään sain kuitenkin hieman skarpattua. Niinpä listalla on joukko uusia blogeja. Myös qloggeriin bloginsa muuttaneiden joukko näkyy taas normaalisti. Päivitykset jatkuvat edelleen mahdollisimman tiheästi, joten laittakaa infoa uusista blogeista tulemaan. Olen seuraillut kiinnostuneena myös viime aikojen kuhinaa Päivän pamauksen ja Top-listan ympärillä.

On ollut hauska huomata että monet Blogistanin jäsenet ovat sisäistäneet näiden palveluiden filosofian: ne pohjautuvat yksinkertaisuuteen, avoimuuteen ja fiilispohjalta tapahtuvaan tekemiseen. Valitettavasti sen johdosta listoja ja kokoelmia on myös helppo sotkea. Erilaisia suojamenetelmiä salasanoista lähtien on toki helppo toteuttaa ja ehkä niiden aikakin koittaa joskus. Ne kuitenkin muuttavat palvelun luonnetta (ja sisältävät tylsää duunailua) sen verran, että ainakin tällä hetkellä pidän Päivän pamauksen nykyisessä muodossaan. Khilouta lainatakseni: “Toisten kakkuja ei rikota, lapiolla ei lyödä ja lelua ei saa ottaa toisen kädestä.

Mutta jotain pientä täytyy aina virittää: Top-listalla on tapahtunut jo pitkään kaivattu muutos. Lista jakautuu nyt useammalle sivulle. Kullakin sivulla on näkyvissä aina sata blogia kerrallaan. Perimmäinen syy tähän muutokseen oli se, että yli viisisataa blogia sisältävä lista on niin pitkä. Monilla tietokoneilla alkoi tulla jo hankaluuksia käsitellä noin isoa sivua.

Huolta herättää tietysti se, että joku tulkitsee tämän listan jakamiseksi kasteihin. Se ei ole ollut tarkoituksena – toivottavasti kukaan ei ota asiasta itseensä. Ajatelkaa asiaa positiivisesti: nyt on viisi erillista listaa, joiden kärkeen pyrkiä :-) Ehkä tämä toteuttaa ainakin osaksi myös Maalaisen kaipaaman ajatuksen eri sarjoista? Numerointi ei kyllä ala joka listalla alusta, koska emme halua mitään mestaruus- ja puulaakisarjoja blogimaailmaan.

Tarkat listan seuraajat (onko muunlaisiakin?) huomannevat myös, että pistemäärät ja sijoitukset ovat muuttuneet hieman. Listalla tapahtuva sijoituksien manipulointi ei tosiaankaan ole mitään salatiedettä. Tähän asti olen katsonut sitä sormien läpi toivoen, että se hiipuu hiljalleen. Nyt kuitenkin lista reagoi entistä paremmin häkkerointiyrityksiin. Kaikkien tunnukset toimivat edelleen normaalisti.

Listan satunnainen häkkeröinti jää edelleen mahdolliseksi, mutta luotan siihen että ahkerat häkkerinalut suuntaavat hiljalleen huomionsa kiinnostavampiin haasteisiin. Vahtipinseri kyllä näkee mitä touhuatte :-)

12 thoughts on “Pikku uudistuksia

 1. Mitä tarkoittaa tilastossa merkintä “mustalla listalla”? Onko se sitä, että on yrittänyt hakkeroida tai jotain? (sori, olen varsinainen käsi näissä tietokonejutuissa..)

 2. Mielenkiintoista että olen noussut Top25:een, vaikken ole (SYYLLISYYS PAINAA) päivittänyt mitään sitten elokuun. Liekö joku haamupäivitys tullut eilen, kun devnull.fi:n webbiserveri kävi alhaalla ja palasi, mutta ei senkään nyt herra paratkoon pitäisi nostaa pohjamudissa lööbailevaa blogia top25:een? Hmm.

 3. Joo, olisi ihan kiva tietää mikä tämä musta lista on.
  Itse olen sellaiselle joutunut, kuten myös puolet lukijoistani. Nyt olen tippunut yli 100 sijoitusta…

 4. Top-lista jako pienempiin osiin on hyvä ratkaisu toimivuuden kannalta. Kärkipään blogeista(kuten minulta) tuntuu ainakin hävinneen runsaasti tilaajia hakkeroijien poistamisen jälkeen. Tuosta aiheesta olisi mukava tietää enemmänkin. Vaikkapa jonkun hakkerin itsensä suusta olisi mukava kuulla hakkeroinnin motiiveja.

 5. Minäkin olen mustalla listalla, ja kaiken kukkuraksi minun pamauksestani oli poistettu oma blogini!

  Tein sitten toisen nimimerkin, ja nyt sekin on sitten mustalla listalla. Mikä kumman logiikka mustassa listassa on? Onko jotakin muuta meneillään kuin vain samasta ip-osoitteesta tulevat monet nimimerkit. Se olisi loogista, mutta miksi alkuperäinen, monta päivää inaktiivisena ollut nimimerkkini oli mustalla listalla ilman omaa blogiani?

 6. Minä vastustan top-listan jakoa pienempiin osiin. Nyt itsensä löytäminen on vielä vaikeampaa.
  Olihan siellä ennenkin rajapyykit (harmaat palkit), miksi ne tarvisi olla eri sivuina?

 7. Päivitysbonuskaan ei näy oikein: vaikka Top-lista tunnistaa päivityksen kyllä tapahtuneen, prosentti ja pisteet eivät muutu.

 8. Äkkinäinen saattaisi olettaa, että top100.html -niminen sivu sisältäisi sijat 1-100. Blogostoliitossa taitaa kuitenkin päteä toiset säännöt ;)

 9. No mutta hei – muistetaan nyt kuitenkin että tätä hommaa hoidetaan täysin vapaaehtoisesti – eikä siten voida olettaa että koneisto toimisi kuin … noh, rasvattu :)

  Toinen erittäin positiivinen pointti on, että sivu on täysin mainosvapaa, siitä plussa! Monet ulkomaalaiset sivustothan ovat jo suhteellisen mainospitoisia isojen sivulatauksien ja mainosten toivossa.

  Itse rekisteröidyin vasta äskettäin palveluun ja huomasin kyllä tuon mahdollisuuden “listasijoitusten” paranteluun…eli ainut toiveeni olisikin tuo salasana suojaus – jolloin mustalista voitaisiin periaatteessa poistaa?

  After all the rantin’, kiitoksia loistavasta palvelusta!

 10. Top-listasta linkki PP:een, mikä siellä aikanaan olikin, olisi helppo parannus..

 11. Sen vanhan Top-lista systeemin, missä kaikki näkyi kerralla, voisi laittaa valinnaiseksi vaihtoehdoksi. Se ei olisi kuin yksi linkki lisää blogilistaan.

 12. Terveisiä!Mä oon sellainen Suomen oppilas Aunuksesta!Aunus on paras,vaikka se on joskus paska paikka mielestäni,mutt mä tykkään sitä.Siel paljo nähtävyksiä,esimerkiksi Laatokan rannikko!Tervetuloa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *