Kuka on aina oikeassa

Meill on sen verran kirjahyllyj, ett aina joskus kokee ylltyksen. Tll kertaa saan pit aasinhattua. Kun J.M. Coetzee sai kirjallisuuden Nobelin, Sami muisti nhneens meill hyllyss kyseisen kirjailijan teoksen. Vitin silloin kiven kovaan, ett varmasti ei ole ainakaan minulla yhtn Coetzeen kirjoituksia. En edes tunne kyseisen herran tuotantoa lainkaan.

sken Sami tuli sitten tyhuoneeseen riemuiten neen: “M olin oikeasssa! Kuka on aina oikeassa!” ja heilutteli Coetzeen Doubling the Point: Essays ja Interviews -kirjaa kdessn. Muistan jopa tilanneeni sen joskus Amazonista ja laittaneeni hyllyyn… kansi nytt tutulta. Puolustaudun sill, ett kirjan on toimittanut David Attwell. Huono selitys. Olen laiska, patalaiska. Doubling the Point on ilmestynyt 1992, joten arvelen ryhtyvni lukemaan sit jo ennen vuotta 2010. Ehk.

4 thoughts on “Kuka on aina oikeassa

 1. Missing the point… luetko jossain tietyss (julkaisu-?)jrjestyksess?
  El vaarallisesti, ota riskej, riehaannu ja lue heti kaikki kiinnostavimmat uudet julkaisut?

 2. Kern mielenkiintoisia kirjoja, joiden vuoro ei vlttmtt tule koskaan – kirjoja on paljon, aikaa vhn! Joskus ky niinkin, ett jokin opus unohtuu ihan ilman omaa syytn hyllyyn. Tm kyll nytti aika tylslt. Luultavasti Doubling the Point vaatii melkoisesti paneutumista, joten kirja on sen takia jnyt roikkumaan. Eik muka kenellekn muulle ky niin, ett uusittuaan viisi kertaa kirjaston kirjat vie lopuksi jotkut niist avaamattomina takaisin tai lukee ne palauttamista edeltvn yn?

 3. Voidaan perustaa kerho :)

  Ollut arka ostamaan Pratchettin pokkareita, koska kirjakaupassa on aina epmrisesti sellainen olo, ett olen jo lukenut tarjolla olevat kirjat. Kotona ei kuitenkaan koskaan ny kuin muutama Pratchett kerrallaan, joten olen hieman hmmentyneen miettinyt, miss ko. kirjat olen lukaissut.

  Siivosin kirjahyllyt viime viikolla, ja selvisip tmkin mysteeri. Pratchetteja oli siell ja tll, yleens yksittiskappaleita tai maksimissaan kaksi samassa paikassa. Kun ne lajitteli yhteen paikkaan, kokoelma olikin melkein valmis. Ainoastaan Reaper Man ji viel puuttumaan… Nyt ehk uskallan ostaa sen itselleni joululahjaksi.

  Kirjahyllyjen plyn mr oli muuten mykistv: kirjat kervt ply kuin shklaitteet. Onneksi tmnkaltainen siivoushulluus iskee aika harvoin, urakkaan meni nelj tuntia ja loppua kohden se ei en ollut kivaa. Ainoa syy jatkaa oli se, ettei asunnosta olisi muuten pssyt poistumaan (eteinen oli tynn hyllyist pois nostettua roinaa). Nyt voikin taas iloisesti viett vuosia miettimtt kirjahyllyn ktkiss vaanivia plypalleroita…

  Kirjojen lukeminen ei muuten ole vlttmtnt; trkeint on antaa niille hyv koti!

 4. Pratchettit ovat hauskoja! Mutta miksi minulle tuli hiljalleen nkttv tunne, ett olen jttnyt jonkin Pratchettin kirjan taannoin puolitiehen?. Muistan lukeneeni sit matkalla… Lentokoneessa… Puolivliin tai jotain …Hmm…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *