Sähköstä

YLE24-uutiset raportoi sähkön hintavertailusta:

Selvityksessä pyydettiin tarjoukset keskiverto-omakotitalon kulutukselle, 18 000 kWh:lle vuodessa. Mukana eivät ole siirtohinnat eivätkä verot. Sähkön keskihinnaksi muodostui noin 750 euroa kuukaudessa. (Kursivointi minun)

Luulen että YLE24:n uutistoimittaja viettää huomispäivän aasinhattu päässä kirjoittaen liitutaululle 100 kertaa “kuukausi on eri asia kuin vuosi”. Kuukausista ei nimittäin puhuta vain yhdessä kohdassa, vaan koko jutussa. Katsotaanpa kauanko kestää että tuo korjataan.

On muuten totta että sähkön hinnoissa on valtavia eroja. Meillä tuo huomattiin jo tämän vuoden alussa vaihtaessamme sähköntoimittajaa. Tosin emme mekään välty vuodenvaihteen sähkönhintojen korotukselta. Meillä kuluttajilla ei ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin kiristellä hampaita, vääntää termostaattia pienemmälle ja haaveilla ilmalämpöpumpusta.

Paljonko muuten lyödään vetoa että hinnat eivät tule takaisin alas vaikka Pohjoismaissa koettaisiin vedenpaisumus?

5 thoughts on “Sähköstä

  1. Kyll meidn porukoilla tuo 750e voisi hyvinkin pit paikkaansa kuussa, markka-aikana ei ollut ihmeellist talvella jos tuli 10k:n shklaskuja, toki ne taitaa olla kahden/kolmen kuukauden jaksoissa, mutta kuitenkin. Siin vaiheessa sit jo ymmrsi ett miksi en saakaan kaikkia kivoja hrpkkeit mit haluaisin :D

  2. Vesipula on vain keino nostaa shkn hintaa. Shkkin on markkinatavaraa siin miss ljy tai platinakin. Jos vett tulee ja pohjavesivarannot nousevat, hinta pysyy ennallaan tai nousee jonkin muun syyn takia. “No kun sit vett on liikaa ett joutuu juoksuttamaan ohi voimaloiden”

  3. Veden puute oli tosiaan tekosyy, ninhn se markkinataloudessa on ett niin paljon pyydetn kuin suinkin maksimaalisesti mahdollista on ulosmitata

  4. Ilmalmppumppu on kyll mainio peli. Thn asti 8.12., olemme prjilleet tll lnsirannikolla sen tuottamalla (miellyttvll) lmmll, tyystiin ilman shkpattereita. Koska se asennettiin heinkuussa, niin kustannustehokkuudesta en osaa viel mitn sanoa. Ainoa “negatiivinen” puoli on vastustamaton halu kytt sit keshelteill ilmastointilaitteena, jolloin kustannushyty varmasti katoaa ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *