Olen sanaton

Koululainen tarjoaa roolimalleja perheen pienimmille: “Pojille tarjotaan luettavaa sankareista ja voittajista, tytille annetaan vinkkej vaatteista, kynsilakoista ja huulikiilloista.” Olen sanaton.

13 thoughts on “Olen sanaton

 1. Sairasta. Luulisi jo ett koululaisille juttujaan suuntaavat tajuaisivat vhn noiden vanhojen arvojen plle. Mutta ei, oksettavaa, suorastaan oksettavaa.

 2. Jestas. Koululaisille siis annetaan sit mit heidn luullaan haluavan, ei sit mit he oikeasti haluavat saati tarvitsevat.

  Tm pitisi oikeastaan saattaa laajempaan julkisuuteen.

 3. Halusin vaan kirjoittaa, ett olen samaa mielt kaikkien kanssa. Ihan hirve.

 4. Noniin,

  Poika hameessa tai kynsilakoissa.. Paha ja riivattu automaattisesti. Tassa puhuu nyt 32v “mies”, kuka on menossa Tukholmaan hippaamaan nestelatexissa ja meikattuna ensi viikonloppuna. Antakaa nuorten olla mita ovat, Jooko??!!1

 5. Ylltyin mys melkoisesti tilattuani 8-vuotiaalleni Koululaisen. Tarjonta ei ole en sit mit minun kansakouluaikoinani.
  Kysyinkin lapseltani, ett oikeastiko kiinnostaa, kun alle 10-vuotiaat kertoo “poikakaveristaan” tai miksi tykk siit. Ei siin ole mitn pahaa, mutta kun se rinnastetaan jo seurusteluksi!

 6. Koululainen on tulosvastuullinen julkaisu siin miss muutkin. Alle murrosikisten seurustelut ovat olleet jokseenkin tabuja tai ylenkatsottuja kautta aikojen, joten totta kai markkinointihenkinen toimittaja ajattelee, ett tmn normin lystyess vapautuu ainakin jonkinlaista kiinnostuspotentiaalia.

  Sama on oikeastaan kaikkialla kaupallisessa kulttuurissa. Jokainen toimija haluaa iske siihen, mink ajatellaan kiinnostavan kohderyhm, jolloin nm oletetut kiinnostukset saavat tavattomasti enemmn palstatilaa kuin useimmista lukijoista tuntuisi jrkevlt.

  Sitten aikanaan markkinoiden nkymtn ksi tiputtaa niden kiinnostusten osuuden myyvimmlle tasolle tai sitten – kuten nyttisi olevan tavallista – markkinat jakaantuvat niihin, joita se kiinnostaa ja niihin joita ei.

  Kannattaa kuitenkin muistaa, ett tylisill on leip kiinni siit, osaavatko he ennustaa kohteidensa mielenkiinnot. Siksi tietynlainen hysteria on aika vistmtnt kaupallisissa tiedotteissa.

  Tietkseni kenenkn ei ole pakko tilata Koululaista lapsilleen. Korjatkaa jos olen vrss.

 7. Onhan tuo jrkyttv stereotypian lietsontaa, mutta sitp vanhemmat/sukulaiset ja kaikki muutkin harrastavat joka tapauksessa lapsen syntymst asti. Poika puetaan siniseen ja tytt punaiseen. Pojalle ostetaan autoja ja sotaleluja, tytlle taas nukkeja sek kotileikkeihin sopivaa vempainta.

  Ett silleen.

 8. Juu, meidn ekaluokkalainen toi kans kotiin Koululaisen mainoksen. Eip tarvinnut kovin kauan mietti, ett tilataanko. On se vissiin niin vaikea uskoa, ett edes kaikki ekaluokkalaiset tytt eivt ole kiinnostuneita meikkaamisesta. No, vika on vissiin kasvatuksessa.

 9. Juu ei kenenkn ole pakko tilata Koululaista. Mutta koululaiselle olisi varmaan kiva tilata jotain lehte, joka on toimitettu varta vasten peruskouluikisille, ja jonka sislt on muutakin kuin idolsseja ja meikkej. Jos joku sellaisen kotimaisen lehden tiet, niin kertokoon sen suuren neen nyt ja muuallakin. Tai sitten joku resursseja omaava voisi sellaisen perustaa.

 10. Aiheesta poiketen, mutta silti sivuten:
  Kevll Helsingin keskustassa pikkupojat kauppasivat “Kevtprriinen” -lehte, ostin moisen, tietysti lhinn kannatuksen vuoksi.

  Lukukokemus oli kuitenkin huima! Ala-asteelaisten toimittama lehti ja aineisto sen mukaista – rimmisen hauskoja juttuja sek piirroksia, joita ei voinut kuin kyyneleet silmiss lukea! Todellinen jhmettyneen aikuisen maailmankuvan tajunnanlaajentaja!

  Aion ostaa uudelleen, kevtt odotellessa.

 11. Huomatkaa muuten: teksti on vaihdettu, selitysten kera:

  “Koululainen menestyy siksi, ett me lehdentekijt tiedmme tarkalleen, mit nyt juuri tapahtuu ala-asteikisten keskuudessa. Toimituksella on laaja kontaktiverkosto.”

 12. Teksti on nkjn pistetty uusiksi, mutta asenteet ennallaan. Jos olisin pikkukoululaisen vanhempi ja meille tulisi tuo lehti, pitisin kyll tarkasti silmll sisltj. Stereotyyppist sukupuolten roolijakoa sytetn tietty joka taholta, mutta en ainakaan maksaisi sen jakelusta kotiini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *