Mielikuvitusmaat

Silloin kun olin pieni ja kotitietokoneita ei viel tunnettu, harrastukset ja huvitukset piti keksi itse. Yksi mielipuuhistani oli keksi mielikuvitusmaita. Annoin niille nimet ja suunnittelin liput. Mielikuvitusmaiden karttojen piirtminen oli erityisen hauskaa. Nihin maihin oli sitten hyv sijoittaa vaikkapa piirtmiens sarjakuvien tapahtumia. Mietinkin usein, olinko ainut jolla oli tllainen harrastus.

Nyt, yli 20 vuotta myhemmin, tietotekniikka on tuonut uuden aluevaltauksen mys mielikuvitusmaiden alueelle: Pico Miradorista on tarjolla kolme jatkuvasti pivittyv webbikameran kuvaa. Niden parissa voisi meditoida vaikka tunninkin.

Vastauksen kysymykseen “suunnittelikohan kukaan muu mielikuvitusvaltioita” sain tosin jo pelatessani ensimmist kertaa Civilizationia ja Simcity.

One thought on “Mielikuvitusmaat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *