Urbaania historiaa

Kobaan kautta tuli bongattua linkki Seisakkeeseen, mainioon junabongausta ksittelevn saittiin. Sielt lytynyt artikkeli Suuri satamarata kertoo kuvien kera Helsingin keskustassa kiemurtelevista kiskoista ja niiden historiasta. On aika hassu ajatus ett viel vhn aikaa sitten tavarajunat kolistelivat Helsingin kauppatorin halki, siit toisesta paikasta jonka turistit maastamme nkevt ja muistavat :)

One thought on “Urbaania historiaa

  1. Viisikko ja aavejuna. :-) Lapsuudessani radassa oli kaksi paikkaa, jonka kaikki keskenkasvuiset tiesivt. Ensinnkin pelottava kohta, jossa juna kulkee kuilussa Mannerheimintien ali. Siell tietojemme mukaan majaili puliukkoja, jotka nukkuivatkin sillan alla. Ihmetyst hertti, mist he tiesivt vist junaa Toinen oli Kaivopuiston tunneli, jonka viereen ilmestyi yh uudelleen risti -paikalla junan alle jneen lapsen kummittelua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *