Urbaania historiaa

Kobaïan kautta tuli bongattua linkki Seisakkeeseen, mainioon junabongausta käsittelevään saittiin. Sieltä löytynyt artikkeli Suuri satamarata kertoo kuvien kera Helsingin keskustassa kiemurtelevista kiskoista ja niiden historiasta. On aika hassu ajatus että vielä vähän aikaa sitten tavarajunat kolistelivat Helsingin kauppatorin halki, siitä toisesta paikasta jonka turistit maastamme näkevät ja muistavat :)

1 thought on “Urbaania historiaa

  1. Viisikko ja aavejuna. :-) Lapsuudessani radassa oli kaksi paikkaa, jonka kaikki keskenkasvuiset tiesivät. Ensinnäkin pelottava kohta, jossa juna kulkee kuilussa Mannerheimintien ali. Siellä tietojemme mukaan majaili puliukkoja, jotka nukkuivatkin sillan alla. Ihmetystä herätti, mistä he tiesivät väistää junaa Toinen oli Kaivopuiston tunneli, jonka viereen ilmestyi yhä uudelleen risti -paikalla junan alle jääneen lapsen kummittelua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *