Euroopassa on tilaa

Keskustalle ongelmajätteeksi muodostunut Anneli Jäätteenmäki aiotaan näköjään kierrättää europarlamenttiin, tietää tämän päivän Ilta-Sanomat arvella. Hänestä varmaan tuleekin vallan erinomainen eurokansanedustaja, kun hän nyt oppii englannin kielenkin eduskunnan rahoittamalla kahden viikon kielikurssilla Skotlannissa.

Itse ryhtyisin mieluusti eurokansanedustajaksi, koska osaan kieliä ja muutenkin ymmärrän EU:sta ja maailmanmenosta yhtä ja toista. Vahinko, etten ole entinen hiihtäjä, kohujulkkis tai valehtelusta kiinni jäänyt pääministeri, mikä tekee mahdollisuuksistani minimaaliset näiden järjen jättiläisten rinnalla.

4 thoughts on “Euroopassa on tilaa

  1. Ala Suomen blogikansan ehdokkaaksi! Saat ainakin minulta äänen.

  2. Sami siis äänestää Riittaa tarvittaessa. Hienoa: avioliitto ei ajaudu kriisiin. Maailmanhistoria tuntee ison joukon niitäkin ehdokkaita, joita edes oma vaimo/mies ei ole äänestänyt…

  3. Hieman toisin akateemista kriittisyyttä kommentteihin, vaikka tuulipukurahvaan yksinkertaistetun näkemyksen mukaan Jäätteenmäki joutui eroamaan valehtelun takia. Eli J. joutui eroamaan, koska sdp olisi muuten kävellyt pois hallituksesta. Kiva trappi lipposelta, jos häviän vaalit niin rokotan takaapäin näin kuitenkin. Lipponenhan on todettu varmasti valehdelleen mm. et-virastoasiassa juuri ennen vaaleja. Hänen johdollaan valtionyhtiö myös osti kolminkertaisesti sotakorvauksien määrällä ilmaa saksasta ja salakuunteli noin 7000 ihmisen puhelimia. Maan laajakaistoitus jätettiin 50e/kk firmojen hitaaseen kuristukseen (vrt. miten tehokkaasti ruotsissa tietoyhteiskuntainfraa rakennettu ilman corporate riistoa). Lipposen krediitteihin kuuluu myös mm. kaverisunkun puijaus olus sts-talousrikoksesta, jonka seurauksensa asiasta kertonut toimitaja ja ministeri sai lähteä. Nyt hän rakentelee varakuninkaanpaikkaa puhemiehestä, aikoo tietenkin palata kehiin vielä isä aurinkoisen virkaan.

    Jokatapauksessa Riina syyllistyi mielestäni panetteluun ja huonoon yksinkertaistukseen väittäen J. valehdelleen, kun asian tutkiminen ja tuomitseminen on vielä kesken.

  4. Parahin PhD, luet huolimattomasti. En ole Riina vaan Riitta. En sanonut, että Jäätteenmäki joutui eroamaan valehtelun takia. Sanoin, että hän jäi kiinni valehtelusta. Sen voi jokainen meistä itse todeta Jäätteenmäen radiolle ja televisiolle antamista lausunnoista ja niiden muutoksista pitkin matkaa.

    Akateeminen kriittisyys perustuu faktojen tarkkuuteen. Näkisin siis mielelläni todisteet Lipposta koskevista väitteistäsi.

    PS. “Tuulipukurahvas” on monoliittinen stereotyyppi, jolla tuskin on vastinetta todellisuudessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *