Terveisiä tähdistä

SETI, eli Search for Extraterrestrial Intelligence, on projekti jossa tarkastellaan avaruutta etsien mahdollisia merkkejä maapallon ulkopuolisesta elämästä. Se on elänyt suhteellista hiljaiseloa sen jälkeen kun USA:n kongressi määräsi NASA:n lopettamaan projektin rahoituksen 10 vuotta sitten. Nyt kuitenkin tilanne on taas muuttunut: SETI-instituutti on saanut NASA:lta viisivuotisen apurahan ja tutkimus voi lähteä uuteen nousuun.

Avaruudessa olevan elämän etsintä ei ole kuitenkaan ollut mitenkään keskeytyneenä tässä väliaikanakaan: Esimerkiksi nettikäyttäjät ovat voineet osallistua Seti@Home-projektiin, jossa oman tietokoneensa ylimääräistä prosessoritehoa voi lainata avaruuden tutkiskeluun. SETI-instituutti on niin ikään jatkanut tutkimusta lukuisien nimekkäiden yksityishenkilöiden rahoittamana. Mukana ovat olleet mm. A.C.Clarke, Paul Allen, William Hewlett, David Packard jne.

Keskustelua ja linkkejä Slashdotin aihetta käsittelevässä jutussa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *