Terveisiä tähdistä

Kirjoittaja Sami, 10.7.2003

SETI, eli Search for Extraterrestrial Intelligence, on projekti jossa tarkastellaan avaruutta etsien mahdollisia merkkejä maapallon ulkopuolisesta elämästä. Se on elänyt suhteellista hiljaiseloa sen jälkeen kun USA:n kongressi määräsi NASA:n lopettamaan projektin rahoituksen 10 vuotta sitten. Nyt kuitenkin tilanne on taas muuttunut: SETI-instituutti on saanut NASA:lta viisivuotisen apurahan ja tutkimus voi lähteä uuteen nousuun.

Avaruudessa olevan elämän etsintä ei ole kuitenkaan ollut mitenkään keskeytyneenä tässä väliaikanakaan: Esimerkiksi nettikäyttäjät ovat voineet osallistua Seti@Home-projektiin, jossa oman tietokoneensa ylimääräistä prosessoritehoa voi lainata avaruuden tutkiskeluun. SETI-instituutti on niin ikään jatkanut tutkimusta lukuisien nimekkäiden yksityishenkilöiden rahoittamana. Mukana ovat olleet mm. A.C.Clarke, Paul Allen, William Hewlett, David Packard jne.

Keskustelua ja linkkejä Slashdotin aihetta käsittelevässä jutussa.

Ei vielä kommentteja

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä juttua. Ehkä sinä voisit kirjoittaa ensimmäisen kommentin?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.