Digitaalinen myymälävaras

Piratisoitu lehti Japanilaisilla lehtikustantajilla on ongelma. Lukijat eivät enää ostakaan lehtiä, vaan näpsivät kamerakännykällä valokuvia lehtien sivuista lukeakseen niitä kotona. Sen vuoksi lehtipisteet kautta maan laittavat näytille julisteita joissa asiakkaita kehotetaan olemaan kuvaamatta lehtiä.

Joko japanilaisilla on kerrassaan erinomaisia kännykkäkameroita tai sitten lehtikustantajat ovat hieman yössä. Haluaisinpa nähdä sen myymälävarkaan joka ensin napsii satasivuisesta aikakauslehdestä parisataa kuvaa, kenenkään huomaamatta, jaksaa katsella niitä kotonaan – ja saa vielä jotain selvää tekstistä. Ehkä he ovat samoja ihmisiä jotka piratisoivat kirjoja valokopiokoneella.

8 thoughts on “Digitaalinen myymälävaras

 1. Onpa joskus tullut piratisoitua kirja kopiokoneella. Sitä kun oli sillä hetkellä kokonaiset 2 kappaletta saatavilla ja kymmenen ihmisen on aika vaikea lukea tenttiin yhtä aikaa kahden kirjan voimin.

 2. On taas liioiteltu tuotakin juttua kun on pakko ollut keksiä haittoja kamerapuhelimista. (Tarkemmin luettuna pinseri ei ole mainninnut tossa lähdettä. Muistan lukeneeni saman jutun netistä tai painetusta lehdestä ja sen perusteella kirjoitin tuon ekan lauseen)

 3. Lähdehän oli linkkinä tuossa tekstissä…

  Hmm, pitäisikö ne merkitä hieman näkyvämmin? Vai onko pelkkä satunnaisesta kohdasta tehty linkki riittävä lähdeviittaus?

 4. Yleensähän on tapana mainita minkä veppilokin kautta linkki on saatu, mutta sen kummemmin lähdettä ei minun mielestä tarvitse mainostaa. Tietty jos meinaa akateemista veppilokia pitää, niin sitten pitäisi myös vuosiluku ja sivu mainita :) Eli linkki juttuun riittää.

  Mutta tuokin uutinen on ihan liioiteltua. Eipä lehtikustantajat ole ennenkään olleet huolissaan ihmisistä, jotka lukevat lehtensä myymälöissä, eivätkä osta niitä. Taitaa olla kyse ennemminkin siitä, että tarvitsevat RIAA:n tavoin syntipukin laskeneelle myynnille.

 5. Esitin asian epäselvästi. Siis luin joltain suomenkieliseltä sivulta saman uutisen ja katsoin vaan että tuo pinserin linkki ei ole ainakaan sama. Tuo linkki on aivan riittävä :-)

 6. Taannoin punaisilla laivoilla ollessamme matkakumppanini innostui yrittämään kamerapuhelimella yllä olevaa “varkautta”. Linssin kohteena olivat ne ihanat sisääntulokuvat, joita laivan paparazzi napsii laivalle astuttaessa. Yritykseksihän se jäi, sillä joku ei kerennyt edes nappia painaa, kun kuva oli jo hävinnyt taululta. Arvaatte saiko kameraa pidellyt henkilö kuulla kunniansa digitaalisesta kuvauksesta ja että ko. toimenpidettä voi verrata varastamiseen. Kaiken lisäksi sankari ei ollut illan ensimmäinen yrittäjä. :)

 7. mä en osaa laittaa sellasta messengerii ku siin videochatin jutussa oli se kuva en saa sellast messengerii mistää voittekste auttaa mua löytää sellanen mese! pliis!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *