Digitaalinen myymälävaras

Piratisoitu lehti Japanilaisilla lehtikustantajilla on ongelma. Lukijat eivät enää ostakaan lehtiä, vaan näpsivät kamerakännykällä valokuvia lehtien sivuista lukeakseen niitä kotona. Sen vuoksi lehtipisteet kautta maan laittavat näytille julisteita joissa asiakkaita kehotetaan olemaan kuvaamatta lehtiä.

Joko japanilaisilla on kerrassaan erinomaisia kännykkäkameroita tai sitten lehtikustantajat ovat hieman yössä. Haluaisinpa nähdä sen myymälävarkaan joka ensin napsii satasivuisesta aikakauslehdestä parisataa kuvaa, kenenkään huomaamatta, jaksaa katsella niitä kotonaan – ja saa vielä jotain selvää tekstistä. Ehkä he ovat samoja ihmisiä jotka piratisoivat kirjoja valokopiokoneella.

8 thoughts on “Digitaalinen myymälävaras

 1. Onpa joskus tullut piratisoitua kirja kopiokoneella. Sit kun oli sill hetkell kokonaiset 2 kappaletta saatavilla ja kymmenen ihmisen on aika vaikea lukea tenttiin yht aikaa kahden kirjan voimin.

 2. On taas liioiteltu tuotakin juttua kun on pakko ollut keksi haittoja kamerapuhelimista. (Tarkemmin luettuna pinseri ei ole mainninnut tossa lhdett. Muistan lukeneeni saman jutun netist tai painetusta lehdest ja sen perusteella kirjoitin tuon ekan lauseen)

 3. Lhdehn oli linkkin tuossa tekstiss…

  Hmm, pitisik ne merkit hieman nkyvmmin? Vai onko pelkk satunnaisesta kohdasta tehty linkki riittv lhdeviittaus?

 4. Yleenshn on tapana mainita mink veppilokin kautta linkki on saatu, mutta sen kummemmin lhdett ei minun mielest tarvitse mainostaa. Tietty jos meinaa akateemista veppilokia pit, niin sitten pitisi mys vuosiluku ja sivu mainita :) Eli linkki juttuun riitt.

  Mutta tuokin uutinen on ihan liioiteltua. Eip lehtikustantajat ole ennenkn olleet huolissaan ihmisist, jotka lukevat lehtens myymliss, eivtk osta niit. Taitaa olla kyse ennemminkin siit, ett tarvitsevat RIAA:n tavoin syntipukin laskeneelle myynnille.

 5. Esitin asian epselvsti. Siis luin joltain suomenkieliselt sivulta saman uutisen ja katsoin vaan ett tuo pinserin linkki ei ole ainakaan sama. Tuo linkki on aivan riittv :-)

 6. Taannoin punaisilla laivoilla ollessamme matkakumppanini innostui yrittmn kamerapuhelimella yll olevaa “varkautta”. Linssin kohteena olivat ne ihanat sisntulokuvat, joita laivan paparazzi napsii laivalle astuttaessa. Yritykseksihn se ji, sill joku ei kerennyt edes nappia painaa, kun kuva oli jo hvinnyt taululta. Arvaatte saiko kameraa pidellyt henkil kuulla kunniansa digitaalisesta kuvauksesta ja ett ko. toimenpidett voi verrata varastamiseen. Kaiken lisksi sankari ei ollut illan ensimminen yrittj. :)

 7. m en osaa laittaa sellasta messengerii ku siin videochatin jutussa oli se kuva en saa sellast messengerii mist voittekste auttaa mua lyt sellanen mese! pliis!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *