Muodikkaita teknologioita

Mielenkiintoista luettavaa Wikissä: WikiBlogiKeskustelu on poikinut muutamassa viikossa pohdintaa blogien rakenteesta. Yleisemmällä tasolla Wikeihin liittyvästä asiasta jutellaan WikiKehitys-sivulla. Keskustelua pitävät yllä Wikeihin ihailtavan syvällisesti perehtyneet Janne ja Jukka.

Kolme BlogiWikin suosituinta osastoa lienevät kuitenkin IrcKanava, joka kertoo keiden kanssa voi chattailla muuallakin kuin blogissa, BlogiRyhmät, jossa luokitellaan nettipäiväkirjoja mitä erilaisimpiin kategorioihin sekä tietysti kunkin blogin oma esittelysivu johon voi päästä vaikkapa TämäBloginLyhytHistoria-sivulta. Jälkimmäisiä voisi käyttää vaikkapa pohjana tulevaisuuden blogilistassa, jonne olemme ajatelleet rakentaa myös jonkinlaista blogin esittelymahdollisuutta.

Wikit ja IRC tuntuvat olevan muutenkin muotia, katsopa vaikka viikonloppuna Suomessakin piipahtavan Joi Iton blogia. Hauska huomata että täällä kylmässä ja pohjoisessa maassa ollaan tuossakin oltu edelläkävijöitä :-) (Kanavalle #bloggaajat ircnetissä mahtuu vielä lisääkin bloggaajia – tervetuloa sekaan)

Kuvablogi Kuvablogit ovat niin ikään ilmiö, jota ilman kukaan itseään arvostava verkkopäiväkirjan pitäjä ei voi olla. Tosin, siinä missä kosmopoliitit kuvaavat toisia palavereissa istuvia kosmopoliitteja, Pinserin kuvablogin sisältö koostuu lähinnä koirakuvista…

Suomen blogimaailmassa sulkeutuu lähitulevaisuudessa muutenkin yksi ympyrä, kun RE: aloittaa oman bloginsa (ks. Janin paljastus keskusteluareenalla). Noin vuosi sittenhän ehdotin termin re:bloggaaja käyttöönottamista kun RE:n bloggaaja-artikkeli oli tuonut joukkoon kasan uusia innokkaita kirjoittajia.

Viime viikon blogitapaamisessa keskustelu Katso-lehden rajusta linjanmuutoksesta arvostetusta TV-ohjelmalehdestä seiskatyyppiseksi juorulehdeksi poiki esiin idean siitä, kuinka täkäläisessä verkkolokimaailmassakin voisi olla tilausta juorublogille. Tiedättehän, sellaiselle joka pitää kiireisemmätkin lukijat ajan tasalla verkkolokien maailmasta: TOMMIPOMMI JA PANU FLEIMISODASSA, LARPPAAJAT PUOLUSTAUTUVAT tai ROXETTE TAPAA BLOGGAAJAT. Tietysti unohtamatta kriisejä, skandaaleja, seksiä ja väkivaltaa.

2 thoughts on “Muodikkaita teknologioita

  1. Jee! Juorublogi voisi sislt mys salapoliisien spekulaatiota: kuka on mystinen Himawat? Onko sejase Mertenin vai Samikin anonyymi varjoblogi? Kirjoittaako Ikuinen kahvitauko firmasta x, y vai ? Vedonlynti voisi mys pyritt: koska Heta’s Deadjournalin Heta kypsyy lopullisesti ja irtisanoutuu duunistaan? Pseek sejase yliopistoon tll kertaa? Mik on kuukauden pervoin hakusana, jolla Googlettajat lytvt Elokuvia ja valokuvia -blogin?

    Juorublogi voisi olla sellainen Ronkelin tyyppinen kimppablogikin, johon useilla olisi tunnuksia.

  2. Tlliset paljastukset kiinnostaisivat minuakin, etenkn kun en aina itsekn tied mit kirjoitan.

    Mun pit varmaan perustaa pseudo-anonyymi varjoblogi antaakseni tllisille huhuille siivet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *