Yksi ekakerta lisää

Kirjoittaja Sami, 31.5.2003

Toinen kesä uudessa kodissamme on alkamassa. Ja sen myötä tuli uusi asia tehtäväksi ensimmäistä kertaa elämässäni. Ruohonleikkuriin täytyi nimittäin vaihtaa öljyt. Koska en omistanut nuorena mopoa, minulta olivat jääneet moottorien sielunelämään liittyvät asiat täysin oppimatta… Noh, kuten moni muukin asia, myös öljynvaihto kuulostaa pahemmalta kuin oikeasti on.

Vanhojen litkujen valuttaminen ulos koneesta sujui helpommin kuin odotin. Sytytystulppa irti, tarkista että sytytystulppa on irti, avaa öljykorkki, reipas ote koneesta, kone nurin ja sanko alle. Tilalle loraus uutta öljyä ja tankki täyteen bensaa. Viime talven pakkaset eivät näytä haitanneen pihavajassa majaillutta ruohonleikkuria tai öljyjä, sillä se hurahti iloisesti käyntiin toisella kiskaisulla. Sitten vain ajelemaan ruohikkoa.

Ja nyt kelpaa ihastella tasaista vihreää nurmea. Tottikin tykkäsi. Operaatio ei ole tosin vielä ohi: jäljellä on sangollinen vanhaa öljyä, josta pitäisi päästä eroon kunnialla. Ehdotuksia?

    Jutussa “Yksi ekakerta lisää” on 5 kommenttia:

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.