Säätutkista

Kesä tulee ja sitä myöten sateet ja rajuilmatkin. Sade- ja ukkoskuurojen etenemistä on hauska seurata erilaisten säätutkien avulla. Täällä Suomessa säätutkatilanne on perinteisesti ollut hieman heikko: harvat netissä näkyvät tutkat ovat joko rajoitetulle käyttäjäryhmälle tarkoitettuja tai sitten aika/karttaresoluutioltaan hyvin summittaisia.

Mutta tänä kesänä säästä kiinnostuneille on tarjolla iloinen jälleennäkeminen: Helsingin yliopiston säätutka tarjoaa taas kuvaa nettiin. Viidentoista minuutin päivitysväli sekä juuri ja juuri Tampereelle asti ulottuva kantomatka tarjoavat mukavan mahdollisuuden seurata sateen liikkeitä.

Muita säähän liittyviä palveluita löydät edelleen näppärimmin Myrskybongarien onlinesää-sivuilta.

2 thoughts on “Säätutkista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *