Erilaisuus kunniaan

Maalainen haluaisi nähdä blogilistalla entistä vaihtelevampaa kirjoittajajoukkoa:

Uskon, että koko lista voi saada etua, jos aktiviteetti lisääntyy ja mukaan tulee porukkaa ulkopuolelta. Jutut ovat todella sisään päin lämpiäviä, puuttuu aikuinen näkökulma. […] Saattaa olla, että tämä nuorten keskinäisen kehumisen kerho suhtautuu konservatiivisesti uusiin tulijoihin, harmaisiin panttereihin.

Keskinäisen kehumisen kerho? Tuskin sentään enää. Mutta harmaat pantterit ja muutkin: lämpimästi tervetuloa blogilistalle!

7 thoughts on “Erilaisuus kunniaan

 1. Ongelma on minun mielestäni jo valinnan paljous. On todella työlästä käydä blogeja läpi ja etsiä haluamansa. Tuo uusien blogien merkintä kyllä helpottaa asiassa hieman. Ehkäpä bloginaapurustoa pitäisi kehittää voimakkaammin?
  On toki vielä blogeja, jotka vain linkkailevat toisiaan, mutta viimeaikoina on kyllä tullut paljon uusia ‘riippumattomia’ blogeja listalle, jotka omasta mielestäni ainakin ottavat hyvin kantaa asioihin, ja vielä hyvin kirjoitettuna, tai ainakin niitä jaksaa lukea. Mutta suurin hankaluus on niiden löytäminen listalta.

 2. Jeps itse käytän pelkästään naapurustoa. Uudet voisivat aktiivisesti linkata myös muita uusia eikä vanhoja pieruja niin silloin niitä ilmaantuisi myös mun naapurustoon.

 3. Itse olen pyrkinyt käymään läpi uutuudet blogilistalla. Mikäli nämä uutuudet ovat tuntuneet mielestäni kiinnostavilta olen ottanut ne omalle listalleni.
  Usein olen huomannut, että blogit ovat tulleet listalle lähes heti kun niitä on alettu kirjoittamaan, ja niiden sisällöstä ei ole vielä ehtinyt muodostua minulle käsitystä, koska se rajoittuu muutamaan postaukseen. Siksi olen ajoittain (valitettavasti turhankin harvoin) pyrkinyt käymään läpi koko blogilistan ja päivittämään omat valintani mieleisekseni.
  Maalaisen käsityksiin en kuitenkaan yhdy.
  >>Uskon, että koko lista voi saada etua, jos aktiviteetti lisääntyy ja mukaan tulee porukkaa ulkopuolelta
  Mistä ulkopuolelta? Mielestäni blogilistan sisältö kattaa hyvinkin useita elämänalueita jo nyt. Kenen vika se on jos jotkut ovat yleisesti kiinnostavampia kuin toiset? Blogien linkkailu toisiinsa kuuluu ilmeisesti kupletin juoneen ja sitä tapahtuu, pitää hän (Maalainen) siitä eli ei.
  Jostain syystä, en tiedä miksi, mieleeni tulee rock-bändi, joka valittaa, että me ollaan liian hyviä, tehdään biisejä vaikeista asioista tai meidän musiikki on liian hienoa, ja kuuntelijat ja levy-yhtiöt ovat ymmärtämättömiä juntteja jotka eivät tajua sitä. Vastaavaa tapahtuu varmasti myös muillakin aloilla.
  Itse olen 36-vuotias, jonka ikäisiä jotkut pitävät keski-ikäisenä, mutta jostain syystä useimmat seuraamistani bloggaajista ovat alle 30-vuotiaita. En myöskään ole kovinkaan kiinnostunut muiden ihmisten maailmantuskan vuodattamisesta, koska minulla on omiakin ongelmia, kuten varmasti meillä kaikilla. En myöskään jaksa olla kovin kiinnostunut jonkun ekokylän käyttämättömän navetan vuotavasta tiilikatosta, vaikka se jollekin on varmasti kovinkin tärkeä asia.
  Uskon, että blogeja seuraavat ihmiset ja Pinserin blogilistan käyttäjät tekevät omat valintansa. Minä ainakin teen.
  Luen myös Seiskaa satunnaisesti;)

 4. Kyllä bloggaajien tai Suomen blogisfäärin erilaisuudesta kertoo sekin, että edes Pinseri ei ole kerännyt yli 50% seuraajalukua blogien top listalla. Ja kun blogien sisältöä käy läpi, on aiheiden kirjo jo siinä määrin suurta, että välillä toivon jonkinlaista menetelmää blogin aihealueen määrittämiseen. Toisaalta taas omaakaan blogiani en pystyisi yhteen tiukasti määriteltyyn kategoriaan sijoittamaan.

 5. Tuo keskinäisen kehumisen kerho pääsi ihan vahingossa, anteeksi, mutta uskon, että suuria kirjoittajapotentiaaleja on olemassa, mutta he voivat pelästyä, jos joutuvat nyt tyypillisille blogeille, kun itse media on vallan hieno ja demokraattinen.
  En tarkoita, että kenenkään pitäisi muuttua tai olla kiinnostunut muusta kuin on, mutta olen täysin samaa mieltä kuin Sami, että tarjontaa pitäisi olla enemmän ja laajemmalti. Olisiko mahdollisuuksia tarjota verkkolokien tekniikkaa ja sisältöä opiskelun kohteeksi erilaisille oppilaitoksille ja vapaaseen kansansivistystyöhön, siis myös harmaille panttereille.

  Edelläkävijäjoukko on tehnyt ja tekee vallan hienoa työtä, mutta osoittaa melkoista sokeutta, jos sanoo, että tarjonta on jo parhaalla mahdollisella tolalla kuten Lari ja Kari T. väittävät. Ainakin jakauma on vino mitä tulee ikään ja maantieteelliseen sijaintiin. Eihän se tietenkään ole nuorehkojen kaupunkilaisten vika vaan niiden poissaolijoiden. Heitä pitäisi tietenkin rohkaista jollakin tapaa. Mistä ulkopuolelta, kysyy Kari T. Todellako, seuraako blogeja jo aivan riittävä joukko?
  Aiheet ovat kyllä sinänsä monipuolisia. Itse olen ajatellut, että kriittisyys voisi olla yksi mielenkiinnon herättämistapa, vaikka se voi joskus viedä ylilyönteihin.

 6. Nyt täytyy nostaa hieman omaa häntää: Pinseri tarjoaa mielellään blogien tekniikan ja sisällön koulutusta, 10 vuoden koulutuskokemuksella.

  Kiinnostuneet voivat kysyä lisätietoja palautelomakkeen kautta.

 7. Ylen verkkoyhteyden blogiohjelma ja Elisan linkkivinkki: Käytöskukka olivat ensimmäiset kosketukseni blogien maailmaan. Innostuin vaivattomasta, avoimesta julkaisukanavasta. Uusi aluevaltaus minulle, jolle kirjoittaminen ei ole ollut jokapäiväistä. Edes kunnon kirjettä en ole tahtonut saanut aikaiseksi vuosikausiin.
  Minunlaisiani harmaapanttereita (56 v.) kyllä ilmaantuu bloginpitäjiksi kunhan väline tulee tutuksi. Bloggaajien kirjo ja aiheiden monipuolisuus on jo nyt suuri. On totta, että suuresta joukosta oli alkuun työläs valita kiinnostavimmat, mutta listaa säännöllisesti seuraamalla pamaukseni muotoutui ja elää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *