Erilaisuus kunniaan

Maalainen haluaisi nähdä blogilistalla entistä vaihtelevampaa kirjoittajajoukkoa:

Uskon, että koko lista voi saada etua, jos aktiviteetti lisääntyy ja mukaan tulee porukkaa ulkopuolelta. Jutut ovat todella sisään päin lämpiäviä, puuttuu aikuinen näkökulma. […] Saattaa olla, että tämä nuorten keskinäisen kehumisen kerho suhtautuu konservatiivisesti uusiin tulijoihin, harmaisiin panttereihin.

Keskinäisen kehumisen kerho? Tuskin sentään enää. Mutta harmaat pantterit ja muutkin: lämpimästi tervetuloa blogilistalle!

7 thoughts on “Erilaisuus kunniaan

 1. Ongelma on minun mielestni jo valinnan paljous. On todella tylst kyd blogeja lpi ja etsi haluamansa. Tuo uusien blogien merkint kyll helpottaa asiassa hieman. Ehkp bloginaapurustoa pitisi kehitt voimakkaammin?
  On toki viel blogeja, jotka vain linkkailevat toisiaan, mutta viimeaikoina on kyll tullut paljon uusia ‘riippumattomia’ blogeja listalle, jotka omasta mielestni ainakin ottavat hyvin kantaa asioihin, ja viel hyvin kirjoitettuna, tai ainakin niit jaksaa lukea. Mutta suurin hankaluus on niiden lytminen listalta.

 2. Jeps itse kytn pelkstn naapurustoa. Uudet voisivat aktiivisesti linkata mys muita uusia eik vanhoja pieruja niin silloin niit ilmaantuisi mys mun naapurustoon.

 3. Itse olen pyrkinyt kymn lpi uutuudet blogilistalla. Mikli nm uutuudet ovat tuntuneet mielestni kiinnostavilta olen ottanut ne omalle listalleni.
  Usein olen huomannut, ett blogit ovat tulleet listalle lhes heti kun niit on alettu kirjoittamaan, ja niiden sisllst ei ole viel ehtinyt muodostua minulle ksityst, koska se rajoittuu muutamaan postaukseen. Siksi olen ajoittain (valitettavasti turhankin harvoin) pyrkinyt kymn lpi koko blogilistan ja pivittmn omat valintani mieleisekseni.
  Maalaisen ksityksiin en kuitenkaan yhdy.
  >>Uskon, ett koko lista voi saada etua, jos aktiviteetti lisntyy ja mukaan tulee porukkaa ulkopuolelta
  Mist ulkopuolelta? Mielestni blogilistan sislt kattaa hyvinkin useita elmnalueita jo nyt. Kenen vika se on jos jotkut ovat yleisesti kiinnostavampia kuin toiset? Blogien linkkailu toisiinsa kuuluu ilmeisesti kupletin juoneen ja sit tapahtuu, pit hn (Maalainen) siit eli ei.
  Jostain syyst, en tied miksi, mieleeni tulee rock-bndi, joka valittaa, ett me ollaan liian hyvi, tehdn biisej vaikeista asioista tai meidn musiikki on liian hienoa, ja kuuntelijat ja levy-yhtit ovat ymmrtmttmi juntteja jotka eivt tajua sit. Vastaavaa tapahtuu varmasti mys muillakin aloilla.
  Itse olen 36-vuotias, jonka ikisi jotkut pitvt keski-ikisen, mutta jostain syyst useimmat seuraamistani bloggaajista ovat alle 30-vuotiaita. En myskn ole kovinkaan kiinnostunut muiden ihmisten maailmantuskan vuodattamisesta, koska minulla on omiakin ongelmia, kuten varmasti meill kaikilla. En myskn jaksa olla kovin kiinnostunut jonkun ekokyln kyttmttmn navetan vuotavasta tiilikatosta, vaikka se jollekin on varmasti kovinkin trke asia.
  Uskon, ett blogeja seuraavat ihmiset ja Pinserin blogilistan kyttjt tekevt omat valintansa. Min ainakin teen.
  Luen mys Seiskaa satunnaisesti;)

 4. Kyll bloggaajien tai Suomen blogisfrin erilaisuudesta kertoo sekin, ett edes Pinseri ei ole kernnyt yli 50% seuraajalukua blogien top listalla. Ja kun blogien sislt ky lpi, on aiheiden kirjo jo siin mrin suurta, ett vlill toivon jonkinlaista menetelm blogin aihealueen mrittmiseen. Toisaalta taas omaakaan blogiani en pystyisi yhteen tiukasti mriteltyyn kategoriaan sijoittamaan.

 5. Tuo keskinisen kehumisen kerho psi ihan vahingossa, anteeksi, mutta uskon, ett suuria kirjoittajapotentiaaleja on olemassa, mutta he voivat pelsty, jos joutuvat nyt tyypillisille blogeille, kun itse media on vallan hieno ja demokraattinen.
  En tarkoita, ett kenenkn pitisi muuttua tai olla kiinnostunut muusta kuin on, mutta olen tysin samaa mielt kuin Sami, ett tarjontaa pitisi olla enemmn ja laajemmalti. Olisiko mahdollisuuksia tarjota verkkolokien tekniikkaa ja sislt opiskelun kohteeksi erilaisille oppilaitoksille ja vapaaseen kansansivistystyhn, siis mys harmaille panttereille.

  Edellkvijjoukko on tehnyt ja tekee vallan hienoa tyt, mutta osoittaa melkoista sokeutta, jos sanoo, ett tarjonta on jo parhaalla mahdollisella tolalla kuten Lari ja Kari T. vittvt. Ainakin jakauma on vino mit tulee ikn ja maantieteelliseen sijaintiin. Eihn se tietenkn ole nuorehkojen kaupunkilaisten vika vaan niiden poissaolijoiden. Heit pitisi tietenkin rohkaista jollakin tapaa. Mist ulkopuolelta, kysyy Kari T. Todellako, seuraako blogeja jo aivan riittv joukko?
  Aiheet ovat kyll sinns monipuolisia. Itse olen ajatellut, ett kriittisyys voisi olla yksi mielenkiinnon herttmistapa, vaikka se voi joskus vied ylilynteihin.

 6. Nyt tytyy nostaa hieman omaa hnt: Pinseri tarjoaa mielelln blogien tekniikan ja sislln koulutusta, 10 vuoden koulutuskokemuksella.

  Kiinnostuneet voivat kysy listietoja palautelomakkeen kautta.

 7. Ylen verkkoyhteyden blogiohjelma ja Elisan linkkivinkki: Kytskukka olivat ensimmiset kosketukseni blogien maailmaan. Innostuin vaivattomasta, avoimesta julkaisukanavasta. Uusi aluevaltaus minulle, jolle kirjoittaminen ei ole ollut jokapivist. Edes kunnon kirjett en ole tahtonut saanut aikaiseksi vuosikausiin.
  Minunlaisiani harmaapanttereita (56 v.) kyll ilmaantuu bloginpitjiksi kunhan vline tulee tutuksi. Bloggaajien kirjo ja aiheiden monipuolisuus on jo nyt suuri. On totta, ett suuresta joukosta oli alkuun tyls valita kiinnostavimmat, mutta listaa snnllisesti seuraamalla pamaukseni muotoutui ja el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *