McPeace ja muuta hampurilaisasiaa

Pizza Hut ja Burger King perustivat ensimmäiset pikaruokalat Irakiin, raportoi SMH. Ja Suomessa ei ole vieläkään Burger Kingiä! Tämä lienee epäreiluuden huipentuma. ;-) Legenda kyllä kertoo, että Tampereella oli 1980-luvun alussa BK keskustorilla, paikassa johon sen poistuttua perustettiin Suomen ensimmäinen McDonald’s.

Toinen legenda kertoo myös McDonald’sin rauhaa luovasta vaikutuksesta: tarinan mukaan maailmanhistoriassa yksikään sellainen valtio, jossa on McDonald’seja ei ole sotinut toisen vastaavanlaisen valtion kanssa (sisällissotia ei lasketa). Damaskokseen on siis nopeasti saatava hampurilaisravintola.

Kovasti mainostettu Big Big Mac on muuten oikein maukas purilainen, kuten Big Macit yleensäkin. Mutta kuinka moni muu on sitä mieltä, että itse asiassa Big Big Mac on sen kokoinen kuin mainokset antavat ymmärtää sen tavallisen Big Macin olevan?

16 thoughts on “McPeace ja muuta hampurilaisasiaa

 1. Keskustorin Burger King oli ihan oikeasti olemassa. Jos en ihan vrin ole ksittnyt, paikkaa johti legendaarinen Aimo Toimi joka sittemmin johti mys paikalla olevaa mkkri. Ja saattaa johtaa edelleen. Olipa kyseinen rasvapallerokeskus helsingin Kaisaniemesskin.

 2. Omatunto ei anna mahdollisuutta ruokailla MacDonald’sin kaltaisessa yrityksessa tai edes juoda siela Coca Colaa vaikka sokerin terveyshaitoista EI ole mitaan todisteita..

 3. “Suomessa ei ole vielkn Burger Kingi! Tm lienee epreiluuden huipentuma.”

  Epreiluuden huipentuma?!? Kaipaatko Suomeen ihan oikeasti lis hampurilaisravintoloita? ;-)

 4. Toki kaipaan! Burger Kingin rasvaltyt maistuvat hyvilt :-)

  Lisksi kaipaisin Suomeen mys Kentucky Fried Chickeni mahdollisimman nopeasti.

  Ja toki tss vaiheessa tytyy mainostaa mys Tampereen Siperian ostoskeskuksen American Diner -ravintolaa, josta saa sitten “oikeita” hampurilaisia jos pikaruoka ei ihan tunnu silt oikealta.

  Ja siin “epreiluuden huipentuman” perss oli se smiley ihan vain sen takia sitten ett perspektiivi silyy…

 5. KFC kelpaisi itse asiassa minullekin. American Dinerissa on tullut pistydytty aina silloin tllin, ja kyll se pikaruokapaikat voittaa.

  Sorry hymin pudottamisesta siteerauksen perst…

 6. Burger King Suomeen, totta tosiaan! Joskus korviini kantautui huhu, ett McDonald’s omistaisi Suomessa Burger Kingin oikeudet ja ett nimenomaan siksi ravintoloita ei Suomessa ole eik Suomeen tule.

  Mikli muistikuvani eivt valehtele, Double Whopper on niin mahdottoman iso ja maukas purilainen, ett oksat pois ja kolme kertaa takaisin.

 7. Mulla on sellainen hmr muistikuva, ett Keskustorin Mkkrin tilalla oli apteekki ennen vanhaan. BK:ta tuskin… Voi ei, nyt m romutin legendan :-)

 8. Kyll siin Burger King oli. Kun kyseinen pikaruokapaikka avattiin, oli se nuorison mielest niin hienoa, ett siell tyskenteleminenkin koettiin niin seksikkksi ammatiksi, ett sinne oli useita satoja tynhakijoita jonottamassa.
  Toista on nm nykyajan nuoret, jotka eivt tee muuta kuin juovat hassista ja syleskelevt kadulla…

 9. Minp olen kynyt symss tuolla Suomen ekassa ja vikassa BK:ssa. Big Whopper rules, varsinkin kun niit sai jenkeiss dollarin kpl.

  Itse inhoan KFC:t mutta Taco Bell kelpaisi.

 10. M allekirjoitan mys tuon Burger King jutun. Whopperit on vaan oikeasti hampurilaisia verrattuna nihin rpellyksiin mit MacDonalds ja Hesburger tarjoilee. Onneksi kotona voi viritell omat versiot Whoppereista eik tarvitse kitist ;) Ja kaiken takanahan on se avoliekki, joka pist oikeallaisen flavorin hommaan mukaan…

 11. Minkin vaari muistan, kuinka Burger King tuli suuren hlyn saattelemana Ensimisen apteekin (huom. kirjoitusasu) tiloihin. Kauhisteltiin ett nyt on Suomen puolueettomuus menetetty ja amerikankapitalismi jyr meitin.

  Mutta kuka on niin vaari, ett muistaa minkniminen hampurilaispaikka oli aleksanterinkadulla boxin-bingon vieress joskus 70-luvun loppupuolella? Kvimme siell muutamia kertoja kekkosvastaisen perheen hiljaisena protestina, mutta tuon thtilipuilla sisustetun paikan nimi ja historia on painunut unohduksiin.

 12. Muistaakseni Kaisaniemess oli BK joskus 1980-luvun alkupuolella. Vhn aikaa.

  Siis, Kaisaniemi, Helsinki.

 13. Burger Kingis on oikeesti mailman parhaat ruuat!! ruotisis on lhimmt.. :(

 14. Ei hitto… Kolme kertaa olen synyt burger Kingiss (Saksassa). Kahden kerran jlkeen olin sit mielt, ett niiden burgerit on ihan mauttomia. Kolmannenkin kerran piti viel kyd, nyt en en mene. en j kaipaamaan. Mutta KFC sapuskat on hyvi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *