Pääsiäiskokot

Pääsiäislauantai. Pohjanmaalla on vain yksi oikea tapa viettää tätä iltaa: pääsiäiskokolla käyminen. Kun ilta hämärtyy, lakeudella syttyvät kymmenet valakiat jotka sitten levittävät savun hajua tyyneen iltaan. Lämpimän päivän viilentyessä tyyneksi illaksi, kuten tänään, savusta muodostuu ohut utukerros leijailemaan peltojen ylle.

Kokon ympärille kerääntyvät kaikenikäiset ihmiset: lapset leikkivät ja juoksevat, teinit kokoontuvat polkupyöriensä ja mopojensa luo ja silloin tällöin jokunen teini örisee saatuaan hieman liikaa pussikaljaa. Vanhemmat vaihtavat kuulumisia keskenään. Vähän kauempana saattaa olla miesväelle jaossa taskulämmintä kossua. Sitten jo hypätään takaisin autoon ja ajellaan peltojen halki katsellen horisontissa loimottavia tulia. Ja lopuksi palataan kotiin viettämään lauantai-iltaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *