Musta aukko tulossa

Mustasta aukosta, aineen äärimmäisestä tihentymästä, aiotaan rakentaa ensimmäisen kerran maailmassa malli Teknillisen korkeakoulun kylmälaboratoriossa Espoossa”, kirjoittaa Aamulehti (linkki vaatii rekisteröitymisen).

Huh, teekkarit leikkivät tulella! Tulee ihan mieleen Pinserissäkin aiemmin hehkutetun Hyperion-kirjan musta aukko -onnettomuus: tutkijat rakensivat laboratoriossa minikokoisen mustan aukon ja pudottivat sen vahingossa. Ja koska mustan aukon luonteeseen kuuluu imeä sisäänsä kaikki siihen koskeva, muodostui siitä jatkuvasti kokoaan kasvattava fiasko joka minkään estämättä tippui kohti planeetan keskipistettä ja alkoi syödä planeetan sisuksia.

Mutta ennen paniikkiin joutumista kannattaa palata maan päälle: jutussa kerrotaan mustan aukon mallin synnyttämisestä, arvatenkin hyvin pienen ja lyhytikäisen sellaisen. Eli luulen, että tuosta ei vielä maailmanloppua saada aikaiseksi. Hyviä paranoiajuttuja kuitenkin!

8 thoughts on “Musta aukko tulossa

 1. On muuten aika helvetin pelottava ajatus sellanen, ett musta aukko jollain konstilla psisi tnne tekemn tuhojaan. Voisi sitten viimeistn todeta, ett Science equals death!

  Teoreettinen mahdollisuus thn kai on, thn mustan aukon apokalyptiseen tuhoon.

 2. Mutta eik tuollaisella “kontrolloidulla” mustalla aukolla saataisi maailman jteongelmat kertaheitolla kuriin? Sinne vaan kaikki thk ydinjtteist kalanruotoihin.

  Tosin olisiko tuokaan nyt niin kovin eettist? Tied mihin rinnakkaisuniversumiin kaikki roskat sitten ptyisivt.

 3. Noh, tuopa tuo ainakin sitten vanki-, maahanmuuttaja- ja jteongelmiin jonkinlaisen ratkaisun…

 4. Mik siin on sinun kannaltasi Sami pelottavampaa kuin se, ett jt bussin alle? Tai ehk viel pahempaa; j bussin alle, ruhjoudut, mutta et kuole?

 5. Saas nh, millasen mallin luovat… Ehk jopa sellaisen mist tiede hytyy! Tekis vaa mieli itekin tiet enemm…

 6. Musta aukko on arvoitus eik joitakin arvoituksia saa koskaan tiet. Vain Jumala voi tiet, ei me!

  Jumala pelastaa! :)

 7. Raamatussa on (Jesaja 40:12) noin 2700 vuotta sitten kirjoitettu Herran kysym lause: “Kuka on kolmannesmittaan mahduttanut maan tomun?”

  Raamatun kolmannesmitta on 2,025 litraa (1/3 Hiin-mitasta, joka oli 6,074 litraa). Onko tuo viittaus, ett tm Telluksemme olisi niinkin ahtaalla ollut?

  Onko musta-aukon massa materiaa vai antimateriaa tai jotakin tuntematonta. Muistelen jostakin lukeneeni jonkun tiedemiehen mielipidett, ett teoreettisesti olisi mahdollista, ett tllaisen aukon massa olisi retn ja tilavuus nolla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *