Linnut

Tänään päivällä ovesta ulos astuessa vastassa oli yllättävä näky: omenapuut olivat täynnä lintuja. Otettuamme askeleen, satapäinen lintuparvi lehahti lentoon ja laskeutui tien varren koivuihin visertämään pahaenteisesti. Yhtäläisyys Hitchcockin leffaan Linnut oli ilmeinen.

Sinänsä valtaisa lintuparvi ei ole mikään ihme, sillä elämme tunnetun lintujärven lähistöllä. Omenapuussa on vielä paljon viime syksystä jääneitä herkkupaloja lintujen syötäväksi. Pihlajassa olleet talven yli säilyneet marjat olikin näemmä jo syöty viimeistä myöten. Nyt vain täytyy toivoa että käyneiden marjojen johdosta pihapuissamme ei vaani kännistä lintujengiä. Autoparka saattaa joutua täsmäpommituksen kohteeksi.

Kuvablogissa on todisteita: ensimmäinen ja toinen kuva.

1 thought on “Linnut

  1. Viikin luonnonsuojelualueen maisemissa on koko talven elellyt suuria rastasparvia. On aika yllättävää että ne selvisivät hengissä viime talven hirmupakkasissa. Luultavasti hyvä pihlajanmarjasato houkutteli niitä jäämään ja myös pelasti ne.

    Mainiossa “Uteliv” TV-ohjelmassa selvitettiin että linnut valitsevat pihlajanmarjoista makeimmat ja jättävät happamat puuhun. Pinserin kotona on siis makeita pihlajanmarjoja kun kaikki on syöty :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.