Linnut

Tänään päivällä ovesta ulos astuessa vastassa oli yllättävä näky: omenapuut olivat täynnä lintuja. Otettuamme askeleen, satapäinen lintuparvi lehahti lentoon ja laskeutui tien varren koivuihin visertämään pahaenteisesti. Yhtäläisyys Hitchcockin leffaan Linnut oli ilmeinen.

Sinänsä valtaisa lintuparvi ei ole mikään ihme, sillä elämme tunnetun lintujärven lähistöllä. Omenapuussa on vielä paljon viime syksystä jääneitä herkkupaloja lintujen syötäväksi. Pihlajassa olleet talven yli säilyneet marjat olikin näemmä jo syöty viimeistä myöten. Nyt vain täytyy toivoa että käyneiden marjojen johdosta pihapuissamme ei vaani kännistä lintujengiä. Autoparka saattaa joutua täsmäpommituksen kohteeksi.

Kuvablogissa on todisteita: ensimmäinen ja toinen kuva.

One thought on “Linnut

  1. Viikin luonnonsuojelualueen maisemissa on koko talven elellyt suuria rastasparvia. On aika yllttv ett ne selvisivt hengiss viime talven hirmupakkasissa. Luultavasti hyv pihlajanmarjasato houkutteli niit jmn ja mys pelasti ne.

    Mainiossa “Uteliv” TV-ohjelmassa selvitettiin ett linnut valitsevat pihlajanmarjoista makeimmat ja jttvt happamat puuhun. Pinserin kotona on siis makeita pihlajanmarjoja kun kaikki on syty :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *