Ensimmäisen sotapäivän tunnelmia

Takana sodan aloitus USA:n parhaaseen katseluaikaan. Mutta se ei ollutkaan sitä mitä lupailtiin: Washington Postin kolumnisti vaikuttaa olevan pettynyt siitä, kuinka livekuva Bagdadista näytti vihreiden välähdysten sijasta vain kaunista auringonnousua.

Viewers could hear tremendous roaring sounds, all hell breaking loose as the old cliche goes, but what was seen were rather heavenly shots of Baghdad at dawn, with no dramatic visible counterpart to the explosive sounds. Just billowing blue clouds in a rather serene-looking sky.

While it was perhaps surprising to see any live pictures at all from Baghdad, the scenes shown on the networks were practically picture postcards. NBC and other networks did not have some of those greenish night shots (it was just becoming light in Iraq) but nothing that showed actual combat underway.

Aamulla herätessä ensimmäisten raporttien näkeminen alkoi muistuttaa ikävästi tulosruudun katselua.

Kaikesta huolimatta, Teijo aikoo pysyä Bagdadissa ja ammuskella ilotulitusraketteja sähkölaitoksen katolta merkiksi ohi lentäville hävittäjäkoneille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *