Tietokoneista

Seuraa päivän vuodatus tietokoneista ja siitä miten moninaisilla tavoilla ne voivat saattaa ihmisen raivon partaalle.

Tämä läppärini on siitä erikoinen malli, että siinä ei ole mobiilikäyttöön tarkoitettu prosessori vaan ihan tavallinen Pentium 4. Yleensä siitä ei ole juurikaan haittaa, akku ehkä kuluu normaalia nopeammin. Mutta sitten jos ajan ohjelmia, jotka käyttävät prosessoria täysillä, kone alkaa kuumentua aika tehokkaasti. Jopa niin paljon että tuuletin ei pysty pitämään konetta viileänä. Noin tunnissa koneen prosessori kuumenee 75-asteiseksi, kone jumittuu ja sammuttaa itsensä.

Tämäkään ei välttämättä vielä haittaa – harvemmin tulee käytettyä prosessorin kaikkia tehoja. Ehkä pelejä pelatessa tai Seti@Homea ajaessa. Vaan tänäänpä löysin Wordista uuden bugin. Sellaisen joka saa tekstinkäsittelyohjelman varastamaan kaiken konetehon kirjoittamisen aikana. Kun huomasin, että projekti, joka muutenkin vie ihan kylliksi aikaa, joutuu keskeytymään n. tunnin välein, huomasin että savu alkoi nousta korvista. Tänään ei ole meilläpäin puhuttu kauniisti Microsoftista tai Compaqista.

(Vähän myöhemmin) Pian vuodatukseni jälkeen hoksasin jo missä vika on. Käsittelyn alla olevissa tiedostoissa oli osa tekstistä merkitty australianenglanninkielisiksi. Syystä tai toisesta automaattinen oikoluku takertui tähän tekstiin, tunnetuin seurauksin. Siispä merkkasin ko. tekstin suomenkieliseksi ja nyt kaikki on taas hyvin… Ainakin hetken aikaa.

4 thoughts on “Tietokoneista

  1. Heetkonen, minulla on ollut sama vaiva. Ajattelin tuossa muutama kk sitten vaihtaa kannettavassani WP:st Wordiin. Word (Office 2000) vei Omnibookissa tavallisessa tekstin muokkaamisessa lhes sataprosenttiset tehot, ja tuuletin ulisi muutaman minuutin vlein. (Kyttjrjestelm XP HE.) En koskaan saanut selville mist oli kysymys, joten kannettavassa olen kyttnyt edelleen WP:t. Pytkoneessa Word kyttytyy ihan kiltisti. Pitkin vissiin tarkkailla noita kieliasetuksia sitten…

  2. Joo oikeet koneet ja proggikset hommaan, esim. vanha 386 mv kannettava ja linux niin tulee kaikki hytyhommat tehtyy viileesti. Koneessa ei oo tuuletinta ja kovokin pyrii harvakseltaan, ahhh tt netti ja text kytn hiljaisuutta

  3. Windowssiin saa ainakin semmosen ktevn ohjelman kun CPUIdle.. Sill vois varmaan ainakin saada akun kestmn kauemmin.. en kyl tied auttaisko tuo kytnnss paljoa mutta lmpj mulla se laski 5-10 astetta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *