Blogi vai ei?

Visa esitti hyvän kysymyksen: Ovatko Sektori ja Macsanomat blogeja? Ja muut vastaavaa formaattia noudattavat saitit. Voisin lisätä nimittäin ne ihan mielelläni blogilistaan. Mutta sittenhän sinne kuuluisi esim. Muropaketti ja Digitoday. Ja vähän vielä laajentamalla vaikkapa Hesarin tuoreet. Tai Saunalahden etusivu? Ja niin edelleen…

Missä raja menee? Se, että etusivulla on uutisia alekkain uusimmasta vanhimpaan ei vielä ihan riitä. Vai riittääkö se, että saitti kutsuu itse itseään blogiksi? Tai nettipäiväkirjaksi. Vai olisiko ylläpitäjien määrä ratkaiseva raja? Pinserissä on kaksi ylläpitäjää. Muissa vielä enemmän…

5 thoughts on “Blogi vai ei?

 1. No ei kai ainakaan yllpitjien mrll ole mitn vli? Useimmitenhan blogin tyyppinen saitti on vain yhden ihmisen yllpitm. Toisia pidetn pareittain (Pinseri) tai jonkinlaisen pienen porukan kesken (Kasa, Roklintu, Kobaia). Mutta sitten -.– kyll kai Aulakin on blogi, eiks vain?

  Vaikeita kysymyksi nm. Blogi on postmoderni ilmi joka pakenee mrittelyj (tmn kaltaisella vastauksella saa aina filosofian/kirjallisuustieteen tentiss ykksen vaikkei olisi ehtinyt lukea kirjoja)!

 2. Omasta mielestni blogin ja perinteisen uutisoivan journalismin vlill on subjektiivisuus-objektiivisuus -suhde. Blogeissa asioihin otetaan kantaa ja kerrotaan omat mielipiteet asiasta, kun taas tavallisesti uutisoiden asia kerrotaan sellaisena kuin se on puolueettomasti.

 3. Kyll blogikin voi mielestni olla yht objektiivinen, kuin perinteinen journalismi.

  Lopulta kyse on rajanvedosta. Itse mrittelisin kytnnss verkkolokin julkaisuna, jota pivitetn vhitellen ja jonka kirjoituksista on linkkej muihin julkaisuihin tai muille verkkosivuille. Tyypillisesti esimerkiksi Hesarin tuoreista ei ole linkkej muille sivustoille, eik se siis ole blogi. Eivt myskn puhtaat nettipivkirjat.

  Tm on kuitenkin vain yksi, ja ehk mys liian rajoittunut mritelm. Kai aika hyv on mys se, pitk verkkolokin kirjoittaja itse sivujaan blogina. Silloin ei ainakaan tule sit ongelmaa, ett tarvitsisi muille sanoa “ei se ole blogi, kun ei ole tarpeeksi pivitetty tai tarpeeksi monta linkki.” Rajanveto kun on uutissaittien, verkkolokien ja nettipivkirjojen vlill hilyv ? varsinkin kun monia niist tehdn nykyn samoilla ohjelmilla.

 4. Bloki on jotain pivkirja tai muuta jota pikkutyttkin pit sellaisilla kauniilla kiinalaisilla 3:n digitin numerolukoilla salassa ja sitten pikkuveikat katselee salaa. Nykyn mys isot (turhat) miehenkrilt harrastaa :-)

 5. eiks se metafiltterikin ole ihan tysiverinen blogi?
  17139 jsent ja lis tulee…. ett ei se pivittjien mrst taida olla kiinni. asenteesta ennemmin: kiinnostavaa ja/tai pivnkohtaista linkki intiimisti ja tunteella, yhden tai kymmenentuhannen lokittajan voimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *