Steampunk

Marcel Bétrisey tekee upeita kelloja ja hifi-laitteita. Perun edelliset synttärilahjatoiveet ja haluankin Contin, kellon jonka heiluria liikuttaa valo.

Näiden laitteiden voisi sanoa kuuluvan Steampunk-genreen: futuristisia laitteita jotka on rakennettu menneisyyden tyyliin – höyryvoimaa elektroniikan sijasta. Word Spy kiteyttää steampunkia: “what the past would have been like if the future hadn’t happened so quickly“.

Steampunkia ovat esimerkiksi: Wild Wild West -leffa, Gibsonin ja Sterlingin kirja The Difference Engine ja Jules Verne. Samaan kiehtovaan maailmaan kuuluu muitakin eksoottisia aiheita, kuten vaikkapa entisaikojen neuvostoliittolaiset lentokoneet. Saapa nähdä koska tästä tulee muoti-ilmiö.

5 thoughts on “Steampunk

  1. Kerrankin muotivirtaus, johon voi heti luvata lhtevni tysill mukaan! Itsellni tm on ehk lhtenyt sarjakuvasta, miss Roope piilottaa rahansa suureen matorobottiin, ja vuosikymmenet vankilassa lusinut insinri rakentaa karhukoplalle hyryll toimivan terslinnun, joka nokkii Roopen madon yls maasta. En valitettavasti muista miss taskarissa se oli.

    Olen itse kaavaillut shktnt korkeanteknologian elmntapaa. Paitsi ett valaistus hoidettaisiin kynttilill ja ajanmittaus jousikelloilla, olen kaavaillut opettelevani navigoimaan silmmrisesti thtitaivaasta kuin muinaiskreikan merenkulkija sek kyttmn laskutikkua. Tikkuja onkin jossain jemmassa pari kappaletta, mutta kyttohjeita on vaikea lyt.

  2. kirjotanks m tn tosiaan kolme vuotta edellisest kommasta? *vihelt kunnioittavaan svyyn*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *