Steampunk

Marcel Bétrisey tekee upeita kelloja ja hifi-laitteita. Perun edelliset synttärilahjatoiveet ja haluankin Contin, kellon jonka heiluria liikuttaa valo.

Näiden laitteiden voisi sanoa kuuluvan Steampunk-genreen: futuristisia laitteita jotka on rakennettu menneisyyden tyyliin – höyryvoimaa elektroniikan sijasta. Word Spy kiteyttää steampunkia: “what the past would have been like if the future hadn’t happened so quickly“.

Steampunkia ovat esimerkiksi: Wild Wild West -leffa, Gibsonin ja Sterlingin kirja The Difference Engine ja Jules Verne. Samaan kiehtovaan maailmaan kuuluu muitakin eksoottisia aiheita, kuten vaikkapa entisaikojen neuvostoliittolaiset lentokoneet. Saapa nähdä koska tästä tulee muoti-ilmiö.

5 thoughts on “Steampunk

  1. Kerrankin muotivirtaus, johon voi heti luvata lähteväni täysillä mukaan! Itselläni tämä on ehkä lähtenyt sarjakuvasta, missä Roope piilottaa rahansa suureen matorobottiin, ja vuosikymmenet vankilassa lusinut insinööri rakentaa karhukoplalle höyryllä toimivan teräslinnun, joka nokkii Roopen madon ylös maasta. En valitettavasti muista missä taskarissa se oli.

    Olen itse kaavaillut sähkötöntä korkeanteknologian elämäntapaa. Paitsi että valaistus hoidettaisiin kynttilöillä ja ajanmittaus jousikelloilla, olen kaavaillut opettelevani navigoimaan silmämääräisesti tähtitaivaasta kuin muinaiskreikan merenkulkija sekä käyttämään laskutikkua. Tikkuja onkin jossain jemmassa pari kappaletta, mutta käyttöohjeita on vaikea löytää.

  2. kirjotanks mä tän tosiaan kolme vuotta edellisestä kommasta? *viheltää kunnioittavaan sävyyn*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *