Sisällöntuotannon juhlaa

Taas kerran tuli kutsu vastata jonkin ihmeellisen tutkimuslaitoksen kyselyyn. Suomen markkinoille on tulossa yhä enemmän ulkomaista perää olevia kyselytutkimusten tekijöitä. Olen ollut huomaavinani että näitä yhdistävänä tekijänä on ollut mahdollisimman halvalla hankittu käännöstyö. Katsokaa nyt tätäkin:

“…Panelistit vastaavat Suomi panel tai tutkimusinstituuttien sähköpostilla lähetettämien linkkien kautta Internetistä löytyviin kyselyihin […] Kaikki henkilöt voivat liittyä Suomi panel hakemalla pääsyä paneeliin. Suomi panel henkilökunta ei saa missään tilanteessa liittyä Suomi panel. […] Kaikki Suomi panel osallistujat antaa oikeuden Suomi panel tai sen asiakkaiden lähettää heille sähköpostia, jotka sisältävät linkkejä kyselyihin. […] Koska Suomi panellla ei ole puhelinpäivystystä, pyydämme lähettämään kysymykset sähköpostilla osoitteeseen info@Suomi panel.com. Suomi panel käyttää korkeita turvallisuustoimenpiteitä.” (“Säännöt“)

Valitan, mutta rehellisten ja avoimien vastauksien antaminen tällaisiin kyselyihin on hieman vaikeaa. Tulee mieleen vähän tämäntyyppinen kysely:

Vanjan ja Tuskan njetti kysymys lomake:
Nimi ______
Osoite ______
Omaisuuden arvo € _______
Koska sinä ei kotosalla? Kello __:__ – __:__
Olla koira? kyllä [ ] ei [ ]
Sähköpostiosoite ______
Haluta spammia? paljo [ ] tosi paljo [ ]

Ei luulisi olevan noin vaikeaa hankkia osaavaa käännös- ja sisältöpalvelua. Pinseri auttaa asiassa mieluusti, olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä :-)

2 thoughts on “Sisällöntuotannon juhlaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *