Vaalit tulevat

Nyt alkaa huomata, että vaalit ovat tulossa. Blogilistalle alkaa ilmestyä hiljalleen vaaliehdokkaiden blogeja, joukossa ihan tunnettujakin nimiä. En aio mainostaa ehdokkaita sen kummemmin, käy itse katsomassa.

Sen sijaan muistutan mieliin, että jos 192 blogin seuraaminen tuntuu liian kovalta hommalta, Päivän pamauksella voit tehdä itsellesi oman henkilökohtaisen blogilistasi. Ja Pinserin aiemman linjanvedon mukaisesti toivotamme tervetulleeksi mukaan muutkin bloggaavat ehdokkaat.

7 thoughts on “Vaalit tulevat

 1. Mielestäni vaalikampanjointi blogilla on älytön idea, ovatpa vaan huomanneet uuden kanavan, jospa sieltäkin muutama ääni ??? Halpaa ja vastenmielistä mainontaa, onneksi niihin ei ole pakko kajota, itse jätän väliin!!

 2. Jyrki Kasvihan on parikin kertaa pyrkinyt eduskuntaan pelkästään netissä käydyn vaalikampanjan turvin. Ei kai se sen älyttömämpi idea ole kuin minkä tahansa muunkaan kanavan käyttö, paljon järkevämpi oikeastaan. Halpaa mainontaahan se kyllä on, mikä minusta on kyllä lähinnä positiivinen asia, tasoittaahan se osaltaan köyhien ja varakkaiden ehdokkaiden mahdollisuuksia menestyä vaaleissa. Vastenmielisyyden taas ratkaissee sisältö; tiettävästi poliittisessakin blogissa on mahdollista kirjoittaa mielenkiintoisesti.

 3. Paljon paremminhan ehdokkaan ajatuksista saa selvää blogia lukemalla kuin jotain mielipidekirjoituksia seuraamalla. Ja itse ainakin tykkään etsiä nykyään tietoa vähän kaikesta internetistä. Mielummin valitsen ehdokkaani netin kuin pahvilappusten perusteella.

 4. voisiko noita blogeja ennalta lajitella tyyliin “poliittinen”, “kaupallinen”, “aito-oikea”, niin lukija voisi itse miettiä haluaako lukea kyseistä tahoa?

 5. Juu, tai voisiko mielipiteet ennalta lajitella tyyliin “poliittinen”, “kaupallinen, “aito-oikea”, niin lukijan ei tarvitsisi miettiä enää mitään ;-P

 6. Kysymys, miksi nämä poliitikkojen tai wanna be -poliitikkojen blogit ilmestyvät juuri nyt, mielenkiintoisempaa olisi lukea poliitikon blogia silloin, kun herra tai rouva poliitikko on valtansa kukkuloilla tai mielenkiintoista olisi palata myös tulevan poliitikon menneisiin päiviin.

  Kirjoittavatkohan edes itse blogeaan, heittävät varmaan hard copyn vaaliavustajalle, joka kirjaa blogiin.

  Toisaalta vaalikeskustelujen siirtyminen nettiin on myös ihan hyvä asia, kuten joku totesi, halpaa ja tehokasta. Mutta eikö kotisivun tapainen pläjäytys “firman-puolueen” sivuilla olisi ihan jo riittävä.

  Joka tapauksessa minua ärsyttää ehdokkaiden tunkeutuminen kaikkialle ja kaikilta mahdollisilta medioilta tyhjine lupauksineen.

 7. Mielenkiintoista että se nähdään kovin ärsyttävänä se, että ehdokkaat “tyrkyttävät” itseään sinne ja tänne. Rahalla saisi näkyvyyttä missä tahansa mediassa ja saisi syytää mainontaan tuhansia euroja! Mutta oleppas opiskelija ja rupea vaalityöhösi ilman lainaa tai puolueen tukea. Itse en saa puolueeltani todellakaan tukea vaalityöhöni, joten joudun väkisinkin miettimään tapoja jolla tuoda mielipiteeni esille. Pieni puolue…

  Olisi ollut hienoa rekisteröidä oma domain, mutta koska olin jo pitänyt jonkinasteista päiväkirjaa oli huomattavasti helpompaa jatkaa omalla blogille omaan kategoriaan “eduskuntavaalit” kirjoittamista. Ja se ei kai ole yhtään sattumaa, että tällä hetkellä päiväkirjani tuohon kategoriaan tulee huomattavasti enemmän tavaraa kuin esim “työ” -juttuihin.

  Jos pääsen eduskuntaan tai en, tulen varmasti jatkamaan päiväkirjani pitämistä – sen muoto varmasti ehkä muuttuu ja tulen nostamaan toisia asioita esille. Kyllä tekin niin tekisitte :)

  Tärkeätä olisi nyt kuitenkin se, että jokainen käyttäisi äänioikeutensa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *