Liekitys kiihtyy

Kirjoittaja Sami, 25.1.2003

Tapahtunut tähän mennessä: puolalainen microsoftmobiles.com (ei tekemisissä oikean Microsoftin kanssa) kirjoittaa ilkeästi Nokiasta ja suomalaisista. Suomalaiset hukuttavat saitin kommentteihin (joista kaikki eivät olleet kovin ystävällisiä) ja saitti blokkaa suomalaiset liiallisen liikenteen vuoksi. Vanha kunnon flamesota siis. Nyt saitin ylläpitäjä Zachar Zawadzki puhuu suunsa puhtaaksi suomalaisista ja kertoo eritellysti miten paska maa tämä on. Yleisö jää odottamaan suomalaisten vastaiskua.

  Jutussa “Liekitys kiihtyy” on 16 kommenttia:

  • bjorkka says:

   Pyh ja vielä kerran pyh!

  • Hinku says:

   Sillä on varmaan, kuten Absumkin arveli, ollut suomalainen tyttöystävä, jonka kanssa on asunut Suomessa, tms, muttei elämä osoittautunutkaan niin auvoisaksi ja työnsaanti suomea osaamattomana helpoksi, ja kieltä oppimatonta ulkomaalaista on alettu “yleisen kuherruskuukauden” jälkeen pitää kaverien taholta rasittavana, eikä enää kuulina uutena tyyppinä, kuten ehkä aluksi. Kuitenkin jumittunut Suomeen joksikin aikaa, ja kotiin päästyään vuodattaa katkeruuttaan. Ei tuollaista kellään ole edes energiaa/kiinnostusta suoltaa ihan silkkaa hittumaisuuttaan, pakko olla joku ihan henk. koht. syy takana. Tässä eräs tulkinta. Jäämme vain odottelemaan koska tulee vielä katkeria lisäyksiä typeristä suomalaisista naisista. Toivotaan parempia aikoja Zacharille!

  • Aranwe says:

   Niin, jospa joku tekisi vastaavan sivuston vaikkapa puolalaisten internet-käyttäytymisestä. Ehkä tyyppi on tullut Suomeen ylimielisellä asenteella ja sellaisiahan täällä ei hyvällä katsota. Jotkut pointit jutussa kyllä osuvat aika lähelle oikeaa, mutta eivätpä ihmiset muuallakaan sen kummempia ole. Joka kansalla ja maalla on omat huonot puolensa.

  • Vitsaus says:

   Epävirallisessa joku sanoi, että tämä kys. henkilö oli ollut Nokialla töissä ja saanut potkut teollisuusvaakoilusta.

  • Pekka says:

   No pellet kannattanee jättää omaan arvoonsa. Saa kicksejä +3-asteisessa opiskelijaboksissaan kun joku on huomannut sen sivut :D

  • Anonymous says:

   kyllä vain meinasi nauru päästä kun saitilla pyörähdin.
   No, katkeruus ja vihahan ovat aina pitäneet ihmisen terveenä.

   Olisikohan kyseessä sama kaveri hakemassa töitä, puolaa osaavat voisivat tulkata ;)

   http://www.jobuniverse.pl/asp/oferta/oferta.asp?oferta_id=1235

  • Anonymous says:

   ja “virallinen” vastaiskukin on näköjään tehty:

   http://www.tasnar.com/saruwine/finland.html

  • Timpsi says:

   Talla Puolassa oleskellessani olen tormannyt aika tavalla samankaltaisiin kommentteihin takalaisesta kulttuurista: Venajaa vihataan, identiteettikriisista karsitaan, omaa historiaa peitellaan ja yritetaan unohtaa.. Niinpa niin.

  • Anonymous says:

   Jep, mä kelailin ihan samaa juttua, että eipä tuo Puolakaan taida olla sen hienompi paikka sillä erotuksella, että siellä ollaan vieläkin vähän yössä.

   Kaikki kunnia puolalaisille graafikoille ja taiteilijoilla, mutta en mä lähtisi tolta pohjalta haukkumaan kaikkea Suomessa ihan paskaksi.

   Hauskinta oli, että Puola ostaa tältä takapajulalta aikamoisen määrän panssaroituja ajoneuvoja… ja kisassa kaatui isompiakin nimiä kuin Ahvenanmaa.

  • Gko says:

   Enpä vetäisi itse Puolaa tähän väittelyyn mukaan: eiköhän maa ja sen kymmenet miljoonat kansalaiset ole aika syyttömiä yhden kaunaisen hullun argumentointiin.

   Sinäänsä tämä on hauska esimerkki internetin luotettavuudesta: jos vaikka joku Suomesta tai Nokiasta tietoa etsivä amerikkalainen koululainen eksyy tuolle sivulle, niin sehän voi hyvin luulla väitteitä oikeiksikin. Onhan joukossa oikeatakin tietoa sen verran, että ei se heti paljastu feikiksi. Kuka muka jaksaisi kirjoittaa noin paljon tekstiä pelkästään vittuillakseen? :-)

   Toinen aika hyvä esimerkki luotettavuudesta oli joku aika sitten telkkarista tullut noutajat.netin jakso, jossa piti etsiä netistä jonkun planeetan kuiden määrä. Sille planeetalle olikin viimeisten viiden vuoden aikana löydetty ~3 uutta kuuta, joten etsijä luuli löytäneensä oikean määrän ainakin pari kertaa ihan fiksunkin näköisiltä sivustoilta (jotka vaan olivat hieman vanhoja).

  • lassej says:

   Laitoin tuon linkkivinkin piruuttani spostilla myös Suomen Varsovan suurlähetystöön. Kiittivät vinkistä sekä sanoivat koettavansa selvittää jutun taustaryhmät. Viimeinen toteamus oli, että: “Johan on juttua.”

  • Ilkka says:

   Juttu on vaihtanut paikkaa, uusi osoite on http://jpzr.com/finland

  • Hinku says:

   Oletteko huomanneet, uusimmassa versiossa tyyppi mainitsee heti alkajaisiksi nimeltä ihmiset, jotka ovat kirvoittaneet jutun kirjoittamiseen. Kaikilla nokia dot com -sähköpostiosoite. Että sellaista.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.