Tieto liikkuu liiankin hyvin

Digitoday julkaisi jutun siitä, kuinka varomattomat käyttäjät saattavat vahingossa jakaa arkaluontoisiakin tietoja käyttäessään P2P-ohjelmaa. Jutussa mainittu “Tapaus Sonera” kertoo, kuinka eräs työharjoittelija laittoi vahingossa jakoon ison kasan Soneran laskutustietoja ja pankkiyhteysdataa. Jutusta jäi sellainen käsitys, että työharjoittelija onnistui mokan havaitessaan peittämään jälkensä tuhoamalla logit ja formatoimalla koneensa, mutta että laskutusdata on edelleen maailmalla Soneran tietämättä. Mahtavatkohan ko. yrityksen tietoturvavastaavat singahdella tällä hetkellä?

Jutussa myös haastateltiin tiedostojakohubien ylläpitäjiä. Ruotsalainen ylläpitäjä sanoo suorat sanat meistä suomalaisista: “Teitä suomalaisia vaivaa jonkinlainen yleinen tyhmyys. Yritystenne tiedostonjaot ovat moninkertaisia verrattuna muihin maihin.” Kehtaavatkin :-)

4 thoughts on “Tieto liikkuu liiankin hyvin

  1. Joo kyllhn tuolla trm kaikenlaisiin. Erltkin hubilta potkaistiin muutama kymmenen kyttj ulos ja potkuviestin oli: Thank you for letting me to read your e-mail

  2. Joo kyllhn tuolla trm kaikenlaisiin. Erltkin hubilta potkaistiin muutama kymmenen kyttj ulos ja potkuviestin oli: Thank you for letting me to read your e-mail

  3. Voivatko laskutustiedot ja muut arkaluontoiset tiedot olla noin helposti jaettavissa… Ilmeisesti sitten voivat, kuulostaa aika soneralta.

    Ensin ne kuuntelevat mun puhelut ja sitten lhettvt laskutustiedot maailmalle. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *