Roinaa ja antiikkia

Toisen roina on toisen antiikki. Mik tahansa tavara ei ajan myt muutu arvokkaaksi, kuten Antiikkia, antiikkia -ohjelmaa katsoneet voivat ptell. Moni naama onkin vaivihkaa venhtnyt, kun asiantuntija lausuu hinta-arvionsa mummonkaiman perintn tulleesta maisemamaalauksesta.

Tampereen antiikkimessuilla oli jlleen tarjolla paitsi arviointipalvelua, mys todella monenlaista vanhaa tavaraa. Usein kauneus on kyll katsojan silmss, vai mit pitisi ptell siit, ett kummallisinkin kippo maksaa vhintn 17 euroa? No, luultavasti niillekin jostain ottaja lytyy. Usein ostoperusteena lienee jonkinlainen tunneside menneeseen: tuollaiset lautaset isomummollakin oli, tai tllainen koru sill amerikantdill, jota tavattiin vain kesisin.

Toki joukossa oli mys esineit, joiden ulkomuotoon ihastui ensi silmyksell. Tll kertaa harjoitin kuitenkin itsehillint enk suoraa pt hurahtanut karhufiguureihin tai konttorisermeihin. Ilmeisesti se tarkoittaa, ett meill roinahamstereillakin on jonkinlainen saturaatiopiste.

Hauskinta oli kuitenkin jutella ihmisten kanssa. Tiesittek, ett antiikkikauppiaiden keskuudessa kiert tarina tamperelaisyrityksest, jonka kellari on tynn aitoja Billns-pyti? Sen tytyy olla joko tavarankerjn taivas tai urbaani legenda.

3 thoughts on “Roinaa ja antiikkia

 1. “Kameroita” kuvassa etualalla keskell nytt olevan View-Master laite, ruskea kiikaria muistuttava vekotin. Juuri tuollainen minulla oli lapsuudessani! Muistaakohan joku muu semmoisia? Laitteella katsellaan stereoskooppisia eli 3D kuvia.

  Lysin tllaisen (italialaisen) sivun, jossa View-Masteria esitelln:

  http://utenti.micronet.it/gnatale/viewmaster/gnview1.html

  View-Masterit ja kuvakiekot ovat nykyisin suosittuja kerilykohteita ja Yahoossa on, totta kai, oma keskusteluryhm tst aiheesta.

 2. Tottahan meiltkin lytyy View-Master, vielp aito 50-lukulainen musta mit-lie-bakeliittia materiaaliltaan. Ja kiekkoja, sek uusia ett vanhoja: Amerikan ja Kanadan nhtvyyksi, Monakon prinsessan hit, avaruussukkulakuvia jne…

 3. Minullakin on sellainen, musta ja tooodella vanha. Vanhoine kiekkoineen ja jopa pahvirasioineen. Sain sen tutulta tdilt joskus aika pienen, oli ptynyt tdille jotain kautta jne.

  Mynnn ett omistin pienempn mys sellaisen 80-luvun uustuotantoversion, punaisen. Minne lienee joutunut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *