Top-listasta

Mikko kysyi, mitä tarkoittavat vihreät rivit uudessa blogien top-listassa? Kyseiset rivit ovat siellä luultavasti väliaikaisesti ja ne liittyvät listan tilastointiin. Pähkinänkuoressa: vihreällä merkityissä blogeissa tilaajauskollisuus on tällä hetkellä yli Päivän pamauksen keskiarvon. Ja mitäkö se tarkoittaa?

Tilaajauskollisuus mittarina kertoo siis siitä, kuinka moni kyseisen blogin päivän pamauksessa rastittanut käyttäjä käy toistekin lukemassa listansa blogeja.

Sanotaan vaikka, että Pinserin on rastittanut 200 käyttäjää. 100 näistä käyttäjistä on käynyt Päivän pamauksessa viimeisimmän 7 vuorokauden aikana. Pinserin tilaajauskollisuus on siis 50%.

Päivän pamauksen keskiarvossa lasketaan käyttäjien kokonaismäärä ja verrataan sitä edellispäivien aikana käyneisiin.

Ja käytännön merkitys tällä kaikella oli…? Tämä on juuri se, miksi vihreät rivit ovat listalla väliaikaisesti. Olen käyttänyt merkintää tutkiakseni tilaajauskollisuuden vaikutusta blogin sijaintiin listalla. Pelkkää akateemista mielenkiintoa siis.

Tähän asti olen päätynyt seuraaviin havaintoihin:

  • Keskimääräinen tilaajauskollisuus tippuu hiljaisina aikoina, kun Päivän pamauksessa käy vähemmän ihmisiä.
  • Uudemmilla, suosituilla blogeilla tilaajauskollisuus on korkea koska näillä ei ole rasitteina vanhoja, jo Päivän pamauksesta luopuneita käyttäjiä.
  • Vastaavasti vanhemmilla blogeilla tilaajauskollisuus on pienempi.

Hypoteesinani onkin, että vihreiden palkkien avulla voi pyrkiä tunnistamaan uusia, nopeasti suosiotaan kasvattavia ja siten mielenkiintoisia blogeja.

Nyt olisi hauska kuulla muita listan käyttäjien mielipiteitä aiheesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *