Myrsky

Talomme kummitus Ulkona raivoaa talvimyrsky. Tuuli puhaltaa tuimissa puuskissa, myrskybongareilta tulvii tuulidataa ja tilannetietoa, ja Totti ei viihdy pihalla minuuttiakaan. Iltapäivällä lämpötila tippui tunnissa suojasäästä kipakkaan pakkaseen.

Kovalla tuulella keittiömme kaapissa asuva kummitus herää eloon ja alkaa paukuttaa seinää niin että koko talo kaikuu. Tai ainakin melkein… Oikeasti syypäänä on samaisen kaapin kohdalle ulkoseinään kiinnitetty korkean varren päässä oleva satelliittiantenni (ks. kuva).

Tuulenpuuskat saavat lautasen heilumaan edestakaisin ja varren hakkaamaan seinäkiinnikkeitä vasten. Tuloksena samanlainen ääni kuin joku hakkaisi tietään ulos kaapista. Voit kuvitella ihmettelyämme vuosi sitten ensimmäisten muuton jälkeisten myrskytuulten aikaan…

Toivon mukaan lautanen on kuitenkin tarpeeksi jämäkästi kiinni (kävin juuri kurkistelemassa ikkunasta) eikä tuuli vie sitä mennessään. Ainakin satelliitista tuleva TV-lähetys näkyy edelleen pätkimättä ja signaalimittari näyttää vihreää. Sähkötkin ovat ainakin tähän mennessä pysyneet päällä koko ajan vaikka Pirkanmaan seutu tuntuukin olevan siinä suhteessa kovin myrskyherkkää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *