Myrsky

Talomme kummitus Ulkona raivoaa talvimyrsky. Tuuli puhaltaa tuimissa puuskissa, myrskybongareilta tulvii tuulidataa ja tilannetietoa, ja Totti ei viihdy pihalla minuuttiakaan. Iltapivll lmptila tippui tunnissa suojasst kipakkaan pakkaseen.

Kovalla tuulella keittimme kaapissa asuva kummitus her eloon ja alkaa paukuttaa sein niin ett koko talo kaikuu. Tai ainakin melkein… Oikeasti syypn on samaisen kaapin kohdalle ulkoseinn kiinnitetty korkean varren pss oleva satelliittiantenni (ks. kuva).

Tuulenpuuskat saavat lautasen heilumaan edestakaisin ja varren hakkaamaan seinkiinnikkeit vasten. Tuloksena samanlainen ni kuin joku hakkaisi tietn ulos kaapista. Voit kuvitella ihmettelymme vuosi sitten ensimmisten muuton jlkeisten myrskytuulten aikaan…

Toivon mukaan lautanen on kuitenkin tarpeeksi jmksti kiinni (kvin juuri kurkistelemassa ikkunasta) eik tuuli vie sit mennessn. Ainakin satelliitista tuleva TV-lhetys nkyy edelleen ptkimtt ja signaalimittari nytt vihre. Shktkin ovat ainakin thn menness pysyneet pll koko ajan vaikka Pirkanmaan seutu tuntuukin olevan siin suhteessa kovin myrskyherkk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *