PVR:t tulevat

Suomi saattaa olla turvallinen mobiiliteknologian ihmemaa, jonne on lottovoitto syntyä. Mutta jotain niillä pahuksen amerikkalaisilla vielä on, jota täällä ei saa: PVR-laitteet. PVR tulee sanoista Personal Video Recorder, eli yksinkertaisesti kovalevyvideo – laite joka pitää huolen siitä, että suosikkiohjelmat ovat tallessa ja katsottavissa silloin kun aikaa on eniten.

Samalla kun me täällä odottelemme, että joku valmistaja saisi aikaiseksi maanpäällisiä digitv-lähetyksiä näyttävän PVR-digiboxin (satelliittiversio on jo), jenkeillä on jo menossa uusi sukupolvi. Uusin ReplayTV osaa ohittaa mainoskatkot ja sen voi kytkeä laajakaistayhteyteen, jonka avulla tallennettuja ohjelmia voi siirtää verkon yli. Windows XP Media Centerillä varustetuilla vehkeillä äänitetyt ohjelmat voi siirtää vaikka kannettavaan tietokoneeseen ja katsella junassa …tai lähettää kaverille. Mediajätit näkevät ymmärrettävästi punaista. Lue lisää Salonin jutusta.

Pikku vinkki kotimaisille digiboxivalmistajille ja muillekin jotka yrittävät saada digitulevaisuutta aikaiseksi: jos kauppa ei tunnu käyvän, lisätkää vehkeisiinne PVR-ominaisuus järkevään hintaan. Täältä saisitte ainakin yhden ostajan. Koko Suomi lienee täynnä kotitalouksia, jotka olisivat valmiita dumppaamaan hankalat ja epäkäytännölliset nauhurinsa uuden helpomman teknologian tieltä, etenkin jos siinä saisi sen digiboxinkin ikään kuin “vahingossa” mukana.

2 thoughts on “PVR:t tulevat

  1. Joo PVR: venailen mys. Vissiin pit rakentaa HTPC tss odottaessa siihen Shuttlen minikoteloon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *