Peelo

Kirjoittaja Sami, 4.12.2002

Katselin telkkaria ja bongasin suomennoksessa sanan “peelo”. Monet pidempään nettiä käyttäneet tietävät että se tarkoittaa erityisesti chateissa nähtyä rasittavasti/typerästi/ärsyttävästi käyttäytyvää henkilöä. Mutta tiesitkös, että termin taustalla on oikea henkilö? Jos peelo-nimitys tuosta vielä leviää, mahtaa P.Eloa harmittaa.

  Jutussa “Peelo” on 9 kommenttia:

  • Saruwine says:

   Sitkeä urbaanihuhu väittää peelon tarkoittavan myös miehistä sukuelintä romanian kielellä. Tiedä sitten, lingvistiset tietoni ovat tuolta osin jokseenkin rajoittuneet.

  • samik says:

   Ei ainakaan tämän mielestä:

   http://www.dictionare.com/english/dictionary.htm

  • jj says:

   Ei romanian, vaan romanien kielellä. Näin siis minun kuulemassani sitkeässä urbaanihuhussa.

  • p.elo says:

   peelo viittää voimakkaasti pelle pelottomaan, arvostettuun tiedemieheen. Eli peelo tarkoittaa toisen ihmisen älyllistä arvostamista.
   Korjatkaa jos olen väärässä

  • huuho says:

   peelo todella tarkoittaa miehen sukupuolielintä mustalaisten kielellä ei ole mikään urbaani legenda itse kuulin sanan jo viiskytluvun lopulla eli ei siis ole edes mikään uusi sana

  • niinpä says:

   joo näinpä se asia on että peelo on mustalaiskielta ja tarkoittaa juuri sitä mitä olette huhuina kuulleet.. Varmaa tietoa, koska olen itse romani!!

  • peelo says:

   Lainaus: “peelo tarkoittaa toisen ihmisen älyllistä arvostamista.”

   Takoittaako tämä sitä, että sana “peelo” onkin verbi? Vai oliko tarkoituksena sanoa, että “peelo” on älyllisesti ihannoitava tyyppi? Mikä sinänsä on melko huvittavaa sillä netissä merkitys on jokseenkin päinvastainen. Kuulosti jotenkin kaukaa haetulta tuo viittaus Pelle Pelottomaan, mutta saattaa se toki olla tottakin, en viitsinyt asiaan paremmin perehtyä.


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.