Kvarkit törmäilevät

Kaikille maanjäristyksille ei löydy selitystä. Joukolle 1993 sattuneita maanjäristyksiä on nyt annettu lennokas syy: niiden epäillään aiheutuneen maapallon läpi syöksyneistä oudoista kvarkeista (“strange quark matter”).

Oudot kvarkit ovat atomejakin pienempiä hiukkasia jotka saattavat olla peräisin peräti itse alkuräjähdyksestä. Koska ne ovat kovin pieniä, niitä on hyvin vaikea havaita. Pienelläkin oudolla kvarkilla saattaa olla kuitenkin erittäin paljon massaa ja maapalloon osuessaan se saattaa saada aikaan peräti pienen maanjäristyksen.

Taivaalta satavat veturin painoiset alkeishiukkaset eivät kuulosta mukavilta. Mutta ei syytä huoleen: todennäköisyys moisen alle joutumisesta liikkuu jossain loton jättipotin voittamisen tienoilla.

24 thoughts on “Kvarkit törmäilevät

 1. Haluan tss ilmoittaa lukijoilleni, ett ratkaisu on teoreettisesti oikein ja hyvin onnistunut.
  Tm ratkaisu on minun luullakseni myyty useaan maahan, ja ninollen nm maat, jotka ovat luvanneet palkintoja keksijlle, eivt todennkisesti voi en minulle luovuttaa mitn, koska palkintorahat ja muut on iknkuin jo kytetty.
  Ninkin voi kyd.

 2. Quark
  The inside structure of the quarks

  Inside a proton there are two u-quarks and one d-quark. Inside a neutron there are one u-quark and two d-quark.

  On this writing I shall describe the opinion of my own of the structure of the quarks.

  d-quark is thought to be inside a neutron and u-quark inside a proton.
  It is known that they are interchangeable with one another.

  (o) means a charge of +1/3e and (*) means a charge of -1/3e.

  u-quark has 3 pieces of the size of +1/3e charges (particles) and 1 piece of – 1/3e charge., symbolically (ooo*). Thus the charge of the u-quark is +2/3e.
  d-quark has 3 pieces of the size of -1/3e charges and 2 pieces of a size of +1/3e charges, symbolically ( ***oo). Thus the charge of the d-quark is -1/3e.

  It is thought that inside a elektron there are 3 pieces of -1/3e charged particles , symbolically ( *** ) and inside a positron there are 3 pieces of +1/3e charged particles, symbolically (ooo). Thus the charge of the positron is +1e and the charge of electron -1e.

  1) d-quark casts an electron (***). In addition to d-quarks positive parts (oo) one new positive part is produced, (o). So are formed u-quarks positive parts (ooo). In order that the charges are in balance one new negative part is formed (*). Thus d-quark has changed for u -quark (ooo*) and a neutron neutron for proton.

  2) u-quark casts a positron (ooo). In addition to u-quark negative part (*) two new negative parts are produced (**). Thus are produced d-quarks negative parts (***). In order that the charges are in balance two new positive parts are formed (oo). Thus u-quark is changed for d-quark (***oo) and proton for neutron.

  Esko Kauppinen

 3. Lisys kvarkkiratkaisun myyntiin

  Kun Yhdysvallat oli aikeissa ostaa kvarkkiratkaisuni, se lhetti ilmoituksen siit Suomen Helsingin suurlhetystn, jonne mys olin lhettnyt ratkaisun. Minun tytyy mynt, etten oikein tied kokonaan tt ostotapausta, mutta Erkki joutui kymn Yhdysvalloissa selvittmss tapausta. Hn tapasi siell Yhdysvaltain silloisen ulkoministerin keskustellen tmn kanssa asiasta. Luulen kuitenkin, ett Yhdysvallat tiesi todellisen ratkaisijan, ennen kuin kauppa tehtiin. Ostoon saattoi liitty jonkilaisia ehtoja, mitk Yhdysvallat asetti.

 4. Hei!

  Annoin tmn kvarkkiretkaisuni muutama vuosi sitten erlle lahkolaissaarnaajalle , jotta tm voisi tutustua ratkaisuun. Uskoin, ett hn on vilpitn ja pit tiedot salaisina itselln. Mutta siin kvi niin, koska lahkolaissaarnaaja oli keskustalainen, ett hn ilmoitti ratkaisusta Mauri-herralle. Mauri- herra tuli kymn saarnaajan luona. Hn mys tutustui thn ratkaisuun. Jonkinlainen kauppa siit syntyi. Mauri-herra lupasi, ett tm “vilpitn” mies tulee saamaan palkkioksi myhemmin rahaa, mikli saarnaaja luovuttaa ratkaisun hnelle. Saarnaaja uskoi lupauksiin ja jonkin ajan kuluttua hn yhdess vaimonsa kanssa otti pankista lainan kiinnitten lainan vakuudeksi talonsa. He alkoivat kunnostaa asuntoaan sek hankkivat uuden auton. Kun asunto oli kunnostettu, he alkoivat odottaa luvattuja suuria rahoja. Mutta niit ei kuulunut. Lopulta kvi niin, etteivt he pystyneet maksamaan lainan korkoja eik lyhennyksi. Nyt kvi niin, ett pankki otti talon ja laittoi sen myyntiin. Pariskunta muutti sen jlkeen kaupungin keskustaan asumaan. Koska molemmat olivat vakavasti sairaita, tm heidn menetyksens koski heihin niin, ett ensin isnt ja sitten emnt molemmat kuolivat. Tm oli kovin ikv tarina. Kerroin sen sen vuoksi, koska monet muutkin ovat tutustuneet ratkaisuuni. Ottakoot he opikseen, vaikka uskonkin, ett kaikki he ovat tehneet jonkilaisia kauppoja vieraan tahon kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *