Kvarkit törmäilevät

Kaikille maanjäristyksille ei löydy selitystä. Joukolle 1993 sattuneita maanjäristyksiä on nyt annettu lennokas syy: niiden epäillään aiheutuneen maapallon läpi syöksyneistä oudoista kvarkeista (“strange quark matter”).

Oudot kvarkit ovat atomejakin pienempiä hiukkasia jotka saattavat olla peräisin peräti itse alkuräjähdyksestä. Koska ne ovat kovin pieniä, niitä on hyvin vaikea havaita. Pienelläkin oudolla kvarkilla saattaa olla kuitenkin erittäin paljon massaa ja maapalloon osuessaan se saattaa saada aikaan peräti pienen maanjäristyksen.

Taivaalta satavat veturin painoiset alkeishiukkaset eivät kuulosta mukavilta. Mutta ei syytä huoleen: todennäköisyys moisen alle joutumisesta liikkuu jossain loton jättipotin voittamisen tienoilla.

24 thoughts on “Kvarkit törmäilevät

 1. Haluan tässä ilmoittaa lukijoilleni, että ratkaisu on teoreettisesti oikein ja hyvin onnistunut.
  Tämä ratkaisu on minun luullakseni myyty useaan maahan, ja näinollen nämä maat, jotka ovat luvanneet palkintoja keksijälle, eivät todennäköisesti voi enää minulle luovuttaa mitään, koska palkintorahat ja muut on ikäänkuin jo käytetty.
  Näinkin voi käydä.

 2. Quark
  The inside structure of the quarks

  Inside a proton there are two u-quarks and one d-quark. Inside a neutron there are one u-quark and two d-quark.

  On this writing I shall describe the opinion of my own of the structure of the quarks.

  d-quark is thought to be inside a neutron and u-quark inside a proton.
  It is known that they are interchangeable with one another.

  (o) means a charge of +1/3e and (*) means a charge of -1/3e.

  u-quark has 3 pieces of the size of +1/3e charges (particles) and 1 piece of – 1/3e charge., symbolically (ooo*). Thus the charge of the u-quark is +2/3e.
  d-quark has 3 pieces of the size of -1/3e charges and 2 pieces of a size of +1/3e charges, symbolically ( ***oo). Thus the charge of the d-quark is -1/3e.

  It is thought that inside a elektron there are 3 pieces of -1/3e charged particles , symbolically ( *** ) and inside a positron there are 3 pieces of +1/3e charged particles, symbolically (ooo). Thus the charge of the positron is +1e and the charge of electron -1e.

  1) d-quark casts an electron (***). In addition to d-quarks positive parts (oo) one new positive part is produced, (o). So are formed u-quarks positive parts (ooo). In order that the charges are in balance one new negative part is formed (*). Thus d-quark has changed for u -quark (ooo*) and a neutron neutron for proton.

  2) u-quark casts a positron (ooo). In addition to u-quark negative part (*) two new negative parts are produced (**). Thus are produced d-quarks negative parts (***). In order that the charges are in balance two new positive parts are formed (oo). Thus u-quark is changed for d-quark (***oo) and proton for neutron.

  Esko Kauppinen

 3. Lisäys kvarkkiratkaisun myyntiin

  Kun Yhdysvallat oli aikeissa ostaa kvarkkiratkaisuni, se lähetti ilmoituksen siitä Suomen Helsingin suurlähetystöön, jonne myös olin lähettänyt ratkaisun. Minun täytyy myöntää, etten oikein tiedä kokonaan tätä ostotapausta, mutta Erkki joutui käymään Yhdysvalloissa selvittämässä tapausta. Hän tapasi siellä Yhdysvaltain silloisen ulkoministerin keskustellen tämän kanssa asiasta. Luulen kuitenkin, että Yhdysvallat tiesi todellisen ratkaisijan, ennen kuin kauppa tehtiin. Ostoon saattoi liittyä jonkilaisia ehtoja, mitkä Yhdysvallat asetti.

 4. Hei!

  Annoin tämän kvarkkiretkaisuni muutama vuosi sitten eräälle lahkolaissaarnaajalle , jotta tämä voisi tutustua ratkaisuun. Uskoin, että hän on vilpitön ja pitää tiedot salaisina itsellään. Mutta siinä kävi niin, koska lahkolaissaarnaaja oli keskustalainen, että hän ilmoitti ratkaisusta Mauri-herralle. Mauri- herra tuli käymään saarnaajan luona. Hän myös tutustui tähän ratkaisuun. Jonkinlainen kauppa siitä syntyi. Mauri-herra lupasi, että tämä “vilpitön” mies tulee saamaan palkkioksi myöhemmin rahaa, mikäli saarnaaja luovuttaa ratkaisun hänelle. Saarnaaja uskoi lupauksiin ja jonkin ajan kuluttua hän yhdessä vaimonsa kanssa otti pankista lainan kiinnittäen lainan vakuudeksi talonsa. He alkoivat kunnostaa asuntoaan sekä hankkivat uuden auton. Kun asunto oli kunnostettu, he alkoivat odottaa luvattuja suuria rahoja. Mutta niitä ei kuulunut. Lopulta kävi niin, etteivät he pystyneet maksamaan lainan korkoja eikä lyhennyksiä. Nyt kävi niin, että pankki otti talon ja laittoi sen myyntiin. Pariskunta muutti sen jälkeen kaupungin keskustaan asumaan. Koska molemmat olivat vakavasti sairaita, tämä heidän menetyksensä koski heihin niin, että ensin isäntä ja sitten emäntä molemmat kuolivat. Tämä oli kovin ikävä tarina. Kerroin sen sen vuoksi, koska monet muutkin ovat tutustuneet ratkaisuuni. Ottakoot he opikseen, vaikka uskonkin, että kaikki he ovat tehneet jonkilaisia kauppoja vieraan tahon kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *