Kuumia koneita

Kasan Jussi löysi The Registeristä kiemurtelua aiheuttavan jutun: kannettava tietokone poltti tutkijan munat. Hyvät lukijat, voin vakuuttaa teille että näin voi käydä:

Minulla käytössä oleva Dell Inspiron 8100 (samalta tehtaalta siis kuin jutussa mainittu syyllinen) kuumenee myös tulikuumaksi. I8Kfan raportoi koneen lämpötilaksi esim tällä hetkellä 63 astetta. Olen säätänyt kyseisellä ohjelmalla koneen kaksi tuuletinta siten, että lämpötilan vaihteluväliksi tulee 70-57 astetta. Tll tavalla tuulettimien meteli on viel jotenkuten siedettv… Jos molemmat puhaltimet knt tysille, lmptila asettuu nemm 40 asteeseen.

Tehdasasetuksilla Dell kuumenee säännöllisesti yli 80-asteiseksi. Oikea tapa maata sohvalla kone sylissä onkin kiilata etureuna vatsan ja takareuna reisien varaan – mahan päälle tai syliin konetta ei edes kannata kuvitella laittavansa. Teholämmitetty vatsa on ainutlaatuinen, mutta myös epämiellyttävä tunne – kokeile vain omalla vastuulla.

2 thoughts on “Kuumia koneita

  1. Samaa vikaa on mys uudessa Compaq-munankeittimessni. Valmistaja mainostaa ett koneessa on tehokas prosessori (1,2Ghz) mutta unohtaa mainita ett se ei ole kytn mukaan styv M eli Mobile-sarjaa. Prossu siis paahtaa tysill koko ajan. Tuuletin alkaa suhisemaan jo 5 min. kytn jlkeen. Vlill bios katsoo parhaaksi pst koneeni tuskistaan ja sammuttaa sen jhtymn. Kesken tyskentelyn. Prkl.

    Olen antanut kertoa itselleni ett Applessa kytettvt PowerPC-prossut eivt kuumenisi niin kovasti. Jos tm pit paikkansa niin propsit omenakoneille.

  2. Applen koneetkin lmpenevt, mutta ei niiss “liian” kuumiin lmpihin pst. Lmpeneminen liittyy yleens siihen, ett virtajohto on kiinni, eli lataaminen lmmitt konetta. Jos konetta kytt akulla ilman verkkovirtaa, ei lmpenemisest ole suuremmin haittaa.

    Vanhemmat G3:set vinkuivat tuulettimiensa kanssa vlill vhn turhankin kovanisesti (vaikkaa kaveri tuossa pari piv sitten vitti, ettei ole saanut ko. koneesta pihaustakaan pihalle), mutta Titanium on pstnyt vain pari pient ujellusta viimeisen vuoden aikana. Yleens se toimii hissukseen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *