Conch Republic

Conch Republic on yksi maailman tuoreimpia valtioita. Vuonna 1982 USA:n rajaviranomaiset pystyttivät Miamista Key Westiin kulkevalle US1-valtatielle tiesulun saadakseen kiinni laittomia siirtolaisia. Samainen tie sattuu olemaan ainoa tie, jota pitkin pääsee Key Westiin, joten paikallisten asukkaiden täytyi todistaa kansalaisuutensa päästäkseen jatkamaan matkaa kotiinsa.

Keywestiläiset eivät katsoneet asiaa hyvällä vaan ilmoittivat eroavansa Yhdysvalloista ja julistautuvansa itsenäisiksi 23.4.1982. Kapinaa ei kestänyt kuitenkaan kuin minuutin ajan, jonka jälkeen uusi valtio, Conchin tasavalta, antautui paikalliselle USA:n armeijan laivastotukikohdalle, vaatien samalla miljardin dollarin ulkomaanapua ja sotakorvauksia valloituksen aiheuttamien vaurioiden korjaamiseksi.

Nykyään Conch on menestyvä pikkuvaltio, jonka kansalaiset nauttivat kaksoiskansalaisuutta ja tekevät bisnestä netissä. Heidän itsenäisyyspäivänsäkin kestää kokonaisen viikon.

Conch toimii poikkeuksellisesti kansalaisuuksien myöntämisessä. Sadalla dollarilla kuka tahansa hyvämaineinen ja huumorintajuinen ihminen voi ostaa itselleen Conchin passin ja saada samalla kansalaisuuden. Kerrotaan jopa Conchin tasavallan passin pelastaneen guatemalalaisten sissien saartamaksi joutuneen amerikkalaisen hengen: “Americano no! Republica de la Concha”.

Vielä tyylikkäämpi on Conchin tasavallan diplomaattipassi. Vaivaisella 10000 dollarilla saa Conchin suurlähettilään statuksen.

Valitettavasti vain Suomi ei taida tunnustaa Conchin tasavaltaa. Sen vuoksi diplomaattinakaan ei saa ajaa autolla niin lujaa kuin haluaa, mutta toisaalta silloin taitaa olla kaksoiskansalaisuuskin mahdollinen, eli Suomen kansalaisuudesta ei täydy luopua vaikka Conchin passin ostaisikin.

Muita vähän tunnettuja maita netissä ovat mm. Ladonia, Sealand sekä suuri joukko lukuisia muita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *