Name that Dog!

Nimi on enne, Nomen est Omen. Meillä valmistaudutaan uuden perheenjäsenen, koiran tuloon. Mutta juoksenteleeko pihallamme jatkossa Totti vai Picard? Ainakaan ei Fifi tai Turre.

Olen kiinnostuneena seurannut Name that Baby! -blogia, jossa etsitään oikeaa nimeä vauvalle. Tuo blogi lähestyy H-hetkeään. Tuleeko maailmoille Hilda, vai joudutaanko vielä palaamaan poikien nimet sisältävään listaan?

Koira on koira, mutta nimeäminen ei ole yhtään sen helpompaa. Koirien nimipäiväkalenterista löytyy monenlaista nelijalkaista, muun muassa 23. heinäkuuta nimipäiväänsä viettävä “Moi”. Jotenkin en vain pysty hahmottamaan itseäni keskellä puistoa huutamassa koiraani. “Moooooi! Moooooi!” Sama vika on muun muassa Bisse-nimessä (24.8.): “Bissee! Tänne!” Melkoista pokkaa kanssaihmisten edessä vaaditaan myös Don Juanin (24.6.), Gizmon (15.12.) ja Pimpeli-Pompelin (1.9.) omistajilta.

En haluaisi kohdata pimeällä metsätiellä dobermannia, jonka nimi on Adolf tai Sir. Kultainennoutajamme taas herättänee jo luonnostaan vastaantulijoissa kaikkea muuta kuin pelkoa tai kunnioitusta. Olisi vaikeuksien kerjäämistä nimetä koira Namiksi (20.4.) tai Karvakuonoksi (11.1.)! Eihän se lenkillä ehtisi muuta kuin olla kaikkien kohdalle osuvien taputeltavana!

Tarvittaisiin siis hyvä nimi uroskoiralle, ei ätläkkä eikä pompöösi. Ehdotuksia? Olisiko kohtalon loitsimista laittaa koiralle nimeksi Viri?

123 thoughts on “Name that Dog!

  1. Meille on tulossa saksanpaimenkoira, pojalle olisi ollut helppo keksiä nimi: Ronski, Rolle tai rontti. päädyimme kuiteski tyttöön ja yhtäkkiä pää on ihan tyhja, ei mitään ideaa. täällä on vaihtoehtoja kyllä mutta ei vielä ole sopivaa löytynyt…

  2. meille on tulossa suomenlapinkoiran uros tai niin.. minulle on tulossa. sitä vaan että jos jollain on nimiehdotuksia niin olen kiitollinen!! koska minä en tiiä mikä nimi olisi sopiva sille.. no onneksi se tulee vasta huhtikuussa vaikka mä ootan sitä jo innolla..!! niin että ei mulla sitten ollut mitään muuta sit.. mutta jos jollain on suomenlapinkoira kirjoitelkaa ihmeessä niin ihana rotu!!

  3. hei kaikki ! tää on toinen kerta kun kirjoitan mutta tärkee olen ihan pulassa!! mä saan suomenlapinkoiran vanhemmat luvanneet pentukin jo varattu kennelistä (: onko nimiehdotuksia mustalle, pienelle, karvaiselle, nallen näköiselle pennulle?? kaikki koiran omistajat tänne vaan!! niin vie.. mitä mun piti sanoo??.. niin se että mitä teitte kun koira astui auton ovesta pois!!?? kosk olen kyllä lukenut mutta tietoo on niin monenlaista!!! auttakaa ok?? :) ja miten nukuitte yön?? eli kannattaako se hakea illalla vai aamulla?? tieto olisi tarpeen!! olen lukenut hirmuisesti mutta.. hei olen 10 v. vasta mutta olen järkevä jA IHAN OK ihminen!! en mikään hetken mielijohteesta koiraa ostava pikku ihminen!!

  4. Cucci, Medusa, Chili, Kenzo, Apollo, Fonzi, Boss, Roxy, Jazz, Tequila, Whiskey, Nova, Pina Colada, Tingeling, tässä muutama ehdotus…..

  5. Diiva, Blondie, Mocca, Tinjam, Ajax, Bruno, TinTin, Zino, Mio, Obelix, Asterix, Maya, Indy, Inka, Tilli, Can-can, Turbo, Babsan

  6. Leevi-Eemeli tupen rapina apina oli rakas koirani =) sittemmin luonani asui rontti_koira ja nyt odotan kovasti omaa kuuttia kotiin ks.blogi http://ramona79.city.fi
    …Mimosa (mimmu) sekä rippe (remu) ovat myös olleet koiriamme =) ilosia koiran ristijäisiä! =)

  7. lappalaisen valkosen sekarotusen uroskoiran nimiiiiii pliiis!!! Oon iha hätänen! En haluu sen nimeks mitää Sampoo! vanhemmat haluu sen!!!! ei mitää kauheen tavallisii… auttakaa pliis!!!

  8. koiran nimi täytyy päättä huolella sillä päättämäsi nimi on sillä todennäköisesti koko elämän.

  9. moi me siis (mä) olen hankkimassa koiraa se on uros villakoira se on valkoinen ja sillä on täplä kuonossa joka on musta olisi kiva jos voisitte kirjoittaa nimiluettelon uroskoiran nimistä kiitos jos kirjoitat t:tiina

  10. MOI MEILLE ON TULOSSA UROS KOIRA olisi toosii toosii kivaa jos voisit kirjoittaa pari villakoiralle sopivaa nimeä se on valkonen ja sillä on kuonossa musta täplä t:tiina

    P.S:kiitos jo etu käteen :)

  11. tiina kirjoittaa kirjoittaa kirjoittaa kirjoittaaa kirjoittaaa kirjoittaaa!! on said:

    moi olis kiva tietää valkoselle villakoira urokselle (hyvä) nimi joten voitteko kertoo nimii kiitti etu käteen :) :)
    t:tiina

  12. Olisko pienelle uros chihuahualle nimeä?(valkoinen ja kerman värinen.)

  13. Ei mitään käsitystä miksi, mutta jostain syystä valkoisista koirista tulee heti mieleeni nimi “Kapu”. En kuitenkaan pysty muistamaan yhtä Kapu-nimistä koiraa…

  14. meidän väpä on tosi kiva koska se leikkii ja hyppii ja juoksee no joo..

  15. Mulle on tulossa narttukoira kesällä eikä yhtään nimi-ideaa ole mielessä. Uros jos olisi ollut olis monta hyvää ideaa kuten:
    Tito, Alonzo, Fredi ym.
    Aikas minun tyylisiä nimiä joten monet eivät tule pitämään niistä mutta itse niistä pidän :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *