Name that Dog!

Nimi on enne, Nomen est Omen. Meillä valmistaudutaan uuden perheenjäsenen, koiran tuloon. Mutta juoksenteleeko pihallamme jatkossa Totti vai Picard? Ainakaan ei Fifi tai Turre.

Olen kiinnostuneena seurannut Name that Baby! -blogia, jossa etsitään oikeaa nimeä vauvalle. Tuo blogi lähestyy H-hetkeään. Tuleeko maailmoille Hilda, vai joudutaanko vielä palaamaan poikien nimet sisältävään listaan?

Koira on koira, mutta nimeäminen ei ole yhtään sen helpompaa. Koirien nimipäiväkalenterista löytyy monenlaista nelijalkaista, muun muassa 23. heinäkuuta nimipäiväänsä viettävä “Moi”. Jotenkin en vain pysty hahmottamaan itseäni keskellä puistoa huutamassa koiraani. “Moooooi! Moooooi!” Sama vika on muun muassa Bisse-nimessä (24.8.): “Bissee! Tänne!” Melkoista pokkaa kanssaihmisten edessä vaaditaan myös Don Juanin (24.6.), Gizmon (15.12.) ja Pimpeli-Pompelin (1.9.) omistajilta.

En haluaisi kohdata pimeällä metsätiellä dobermannia, jonka nimi on Adolf tai Sir. Kultainennoutajamme taas herättänee jo luonnostaan vastaantulijoissa kaikkea muuta kuin pelkoa tai kunnioitusta. Olisi vaikeuksien kerjäämistä nimetä koira Namiksi (20.4.) tai Karvakuonoksi (11.1.)! Eihän se lenkillä ehtisi muuta kuin olla kaikkien kohdalle osuvien taputeltavana!

Tarvittaisiin siis hyvä nimi uroskoiralle, ei ätläkkä eikä pompöösi. Ehdotuksia? Olisiko kohtalon loitsimista laittaa koiralle nimeksi Viri?

123 thoughts on “Name that Dog!

  1. mulle on tulossa chihuahuan pentu se on mustavalkoinen ja (uros) oon vähän miettinyt nimeä mut kun ei sitä sopivaa löydy kun mä olisin ehdottanut panda mut mun isä sanoo et ei voi kun se o karhu ni jos joku vois antaa koiran nimiä KOIRAN ei kissan hevosen karhun tai minkään muun kuin KOIRAN!!!

  2. Noh… Atte? Tico? Hyvii ainakin on nimeks Atte, Tico, Jörö, Jekku, Pipari, Nekku, Tomppa, Tarmo, Onni, Kelmi, Mörkö, Pancho… 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *