Name that Dog!

Nimi on enne, Nomen est Omen. Meillä valmistaudutaan uuden perheenjäsenen, koiran tuloon. Mutta juoksenteleeko pihallamme jatkossa Totti vai Picard? Ainakaan ei Fifi tai Turre.

Olen kiinnostuneena seurannut Name that Baby! -blogia, jossa etsitään oikeaa nimeä vauvalle. Tuo blogi lähestyy H-hetkeään. Tuleeko maailmoille Hilda, vai joudutaanko vielä palaamaan poikien nimet sisältävään listaan?

Koira on koira, mutta nimeäminen ei ole yhtään sen helpompaa. Koirien nimipäiväkalenterista löytyy monenlaista nelijalkaista, muun muassa 23. heinäkuuta nimipäiväänsä viettävä “Moi”. Jotenkin en vain pysty hahmottamaan itseäni keskellä puistoa huutamassa koiraani. “Moooooi! Moooooi!” Sama vika on muun muassa Bisse-nimessä (24.8.): “Bissee! Tänne!” Melkoista pokkaa kanssaihmisten edessä vaaditaan myös Don Juanin (24.6.), Gizmon (15.12.) ja Pimpeli-Pompelin (1.9.) omistajilta.

En haluaisi kohdata pimeällä metsätiellä dobermannia, jonka nimi on Adolf tai Sir. Kultainennoutajamme taas herättänee jo luonnostaan vastaantulijoissa kaikkea muuta kuin pelkoa tai kunnioitusta. Olisi vaikeuksien kerjäämistä nimetä koira Namiksi (20.4.) tai Karvakuonoksi (11.1.)! Eihän se lenkillä ehtisi muuta kuin olla kaikkien kohdalle osuvien taputeltavana!

Tarvittaisiin siis hyvä nimi uroskoiralle, ei ätläkkä eikä pompöösi. Ehdotuksia? Olisiko kohtalon loitsimista laittaa koiralle nimeksi Viri?

123 thoughts on “Name that Dog!

  1. minun pitäis keksiä mun koiran tekemälle poika koirapennulle nimi joka alkaisi i:llä. Sen toinen nimi alkaa c:llä… mut sen mä oon jo keksiny.

  2. No tässä oman koiran nimiä tai mitä on tullu vastaan: MImmi, Tessu, Retu, Nuppu, Iiro, Romu, Remu, Jero, Jiro, Welmu, Lilli, Wilma, Tahvo, jne jne… kohta ois tyttö koira vailla nimeä. Aika nellekarhu se on joten sille pitäis jotain omaperäistä keksii.. =)

  3. Meille olisi varmaan tulossa narttu islanninlammaskoira joulun jälkeen ja nimeä ei oikein mielessä.Oisko jotakin hyvää nimiehdotusta?Jotakin pohjoismaista olisi kiva kuulla ja jos olisi islantilaisen kuuloinen vielä parempi

  4. Meijän perheeseen on kanssa tulossa kooikerhondje tossa vuoden vaihteessa, mutta ei viellä varmaa.. Tämä rotu on Hollannista. Nimi ehdotuksia Tälläiselle spanielille joka muistutta ehkä ihan pikkuisen perhoskoiraa, mutta on isompi niin on: Helmi, Peppi, Nelli, Lilli, Sanni, Henni, Henna ja Bea. Nämä on siis narttujen nimiä. Itse pidän eniten nimestä Bea, koska se on erikoinen ja on Hollannin kuningattaren nimi on Beatrice.. Niin se sopisi mainiosti! :D Siinä siis melko tavallisia ehdotuksia! :)

  5. Mun koiran nimi on Tasmin. Toisesta tulee sitten varmaankin Taateli, voisi Tataksi kutsua. Narttu siis ensimmäinen ja toinenkin narttu otetaan.

    Urokselle ihania nimiä olisivat:

    -Lakitsi
    -Tino
    -Tico

  6. Hiirille nimiä:

    -Piki
    -Tikru
    -Kookospähkinä
    -Kookos
    -Suklaa
    -Kinuski
    -Nuga
    -Nougat

  7. Nartulle nimiä:

    -Tasmin
    -Taateli
    -Nhiili
    -Hani
    -Honey
    -Kookos
    -Tata
    -Tassu

  8. Varmasti jos minulla olisi uroskoira niin Ticohan siitä tulisi.
    Tico

  9. Moi. Mulla on suomenpystykorva sillä on ihana nimi. Mutta uroskoiralle nimeksi.. Hmm.. Koiramme on naaras.. Mutta nimiehdotuksia olisi: Pyry,Turre(niin tavanomainen),Puppe,Nappi,Piku..
    Riippu kyllä reilusti ulkonäöstä..

  10. siis nimiehotuksia:
    -Nappi
    -Piku
    -Pyry
    -Turre
    -Puppe
    -Tassu
    -Tochi (lausutaan: Toshi)

    No siinä oli mun osalta kaikki. Toivottavasti jonkun mielestä joku on hyvä. Koiramme nimi on yksi näintä: Nappi tai Piku tai Tassu, muistakaa rotu: suomenpystykorva ^^

  11. Koirien nimiä: Indi, Hasso, Rambo, Onja, Seni, Pyry, Remy, Oona, Jose, Ando, Aisha, Inara, Bali, Adie, Dani, Buddy, Fanny, Okra tai Ocra, Toffo, Ninja, Zorro, Jerry, Tuho, Buster, Speedy, Jyty, Tito….
    Siinä noin muutamia.. :)

  12. Uros koirille nimi ehdotuksia:
    Cami, Bono, Sero, Konsta, Hiski, Jedi, Seri, Rene, Otto, Vanttu, Wallu, Aatu,Milo,Ledi

    Nartuille nimi ehdotuksia:
    Diiva,Cara,Nana,Bella,Cindi,Alma,Stella,Dooris,Moona,Luna, Shandi,Leidi/Lady,Olga

    No siinä oli muutamia. Koiran ulkonäkö kertoo paljon.Ja jotkut haluaa käyttää ihmisten nimiä, toiset ei. Itse en haluaisi käyttää,mutta joillekin koirille sellainen nimi sopii..Olen myös sitä mieltä, että narttu koiralle on vaikeampi keksiä nimeä kuin urokselle,joten jos keksitte jotain hyviä nimiä nartuille niin ilmoittakaa tänne sivulle.

  13. Hei, Ehdotuksia G:llä alkavista nimistä tyttö koiralle?(:

  14. Garla,Gara,Gina,Greta,Geena,Gia, Glara, Gabri,..G on aika vaikea kirjain keksiä nimiä..

  15. Meille on tulossa narttukoira, joka on shetlanninlammaskoira..Oisko jollaki nimiehdotuksia..? :)

  16. Anteeks nyt vaa mut must nää teijän nimi ehdotukset on tyhmiä :P
    Mäki saan kohta koiran, chihuahua pk :) uros koira :)
    niiiin voisitteks te sanoo jotain englannin kielisiä nimii? :)))
    (ei sitten mitää liian vaikeasti lausuttavia) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *