Spammerit keksivät taas uutta

Kokeile avata Windowsissa komentorivitila (eli vanha kunnon command prompt). Kirjoita komento net send localhost morjes. Naps, ruudullesi ilmestyy pikku ikkuna jossa lukee “morjes” ja OK-painike. Näppärä tapa lähetellä viestejä verkon yli koneelta toiselle.

Otetaan yksi spammeri joka kuulee tästä toiminnallisuudesta. “Mitäpä jos lähettäisin tällä systeemillä mainoksia koko internetin läpi? Mainokseni tulevat keskelle ruutua, oli vastaanottaja sitten tekemässä mitä vain.” Ja tuumasta toimeen. Welhoa käyttävä kaveri sai juuri ruudulleen tällaisen.

OK, tässä kohtaa silmissä alkaa näkyä punaista sumua. Jos jokin tapa mainostaa on mahdollista, sitä myös käytetään. Pieni ihminen janoaa kostoa. Itse olen onneksi turvassa äärimmäisen tiukan palomuurini ansiosta, mutta raivoa nämä herättävät kuitenkin. Lisää infoa asiasta Wiredissä ja Slashdotissa.

Mutta palomuurin lisäksi löytyy muitakin apuneuvoja…

Eli miten koko helvetin popup-toiminto poistetaan Windowsista? Tässä Slashdotista kopioidut ohjeet:

Right Click the icon for This Computer on the desktop. Click on manage.

Doubleclick Sessions and Services.

Doubleclick Services.

Scroll down to Messenger, doubleclick it.

Click on Stop. Change pull-down menu from Automatic to Manual.

Click on Apply.

You are done.

16 thoughts on “Spammerit keksivät taas uutta

 1. noniin. jos mun ruudulle rupee ilmestymään tollasia, niin on itsehillinnässä pitelemistä ettei kone lennä suoraa ikkunasta kadulle… toivoa sopii, että jossakin menee se ‘raja’. en vaan tiedä missä, mutta tää alkaa ylittää sen.

 2. Joo olen saanut tuon ihan saman “diplomiviestin” työkoneelleni, joka on Elisan piuhassa. Ihmettelinkin mistä hitosta se oikein tuli. Kiitokset tiedosta :)

 3. Ei kauheen kivalta kuulosta tollanen. Ja aminolle: ei, tää ei oo näitä PC-juttuja, tää on näitä windows-juttuja.

 4. Aminolle: En usko, että vastaavanlainen on Macillä mahdollista, vaan kyseessä on tosiaan “Windows-juttu”.

 5. Yksi viiva lisää siihen hirsipuu-peliin, jonka päätteeksi hankin Macin… On noita tullut tännekin, kiitos valaistuksesta.

 6. Tämähän oli näppärää, sain itsekin moisen viestin eilen. Pelkästään welho ei ole riskiryhmässä vaan myös arenanetin adsl-käyttäjät.

 7. Slashdotissa oli keskustelua, miksi Windowsissa on tällainen palvelu päällä defaulttina. Ainoa vastaus taisi olla, että ne jotka palvelua oikeasti tarvitsevat eivät osaa kytkeä sitä päälle.

  Osaavimmat tietenkin rakentavat palomuurin tai asentavat oikean käyttiksen :)

 8. Juu olen itsekkin saanut noita, perhanan ärsyttäviä, no ei mitään säädin kanssa ne pois päältä ja nyt on taas rauhallista eloa windowsin toisten ongelmien kanssa :D

 9. äkkiä pois päältä moiset. niiden, jotka eivät vielä ole selvittäneet muita mahdollisia aukkojaan ulkomaailmaan, kannattaa ihmeessä vierailla shieldsupilla osoitteessa https://grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2. samaiselta saitilta löytyy myös näppärä ja turvallinen shoot the messenger -ohjelma, joka disabloi tuon samaisen hölmön palvelun.

 10. Tilanne nyt:
  Kirjoitan .bat-ohjelman, jonka sisältö on:
  net send kaverinnimitähän n00b!
  net send kaverinnimitähän n00b!
  jne. noin tuhat kertaa. Kaveri saa ruudulleen yhden viestin. Kaveri sulkee sen. Toinen viesti ilmaantuu. Kaveri raahaa koko ikkunan ruudun reunalle pois häiritsemästä.

  Toivottu tilanne:
  Kirjoitan .bat-ohjelman, jonka sisältö on:
  net send kaverinnimitähän n00b!
  net send kaverinnimitähän n00b!
  jne. noin tuhat kertaa. Kaveri saa ruudulleen
  tuhat viestiä, satunnaisiin paikkoihin. Kaveri joutuu sulkemaan viestit yksi kerrallaan. Jos hän siirtää yhden viestin ruudun reunalle, muut viestit jäävät yhä ruudulle häntä kiusaamaan.
  Onko tämmöinen mahdollista?

 11. tee työpöydällesi batti nimellä kiusa.bat:

  net send nimi haista huilu
  call kiusa.bat

 12. Tuon voi poistaa avaamalla komentorivi ja kirjoittamalla Net stopilla muistaakseni. Ja toi call komento on kai vähän hidas. Voisi käyttää seuraavaa jos haluisi tehä nopeemmin. Tee .batti ja kirjota
  :no
  net send * perhapsia
  goto no

  Muuten, onk Xp:ssä sellanen komento kun MSG. Ja miten sitä käytetään?

 13. Miten saan lähettettyyn Windows 2k Windows xp :hen viestin?? Ku eiks se oo erillainen jotenkin kun ei toimi.

 14. Itselläni ei ole mitään ongelmaa noista niin kauan kuin Sygaten firewall on päällä :D Sen kun nappasin nettiongelmaa tutkiessani pois niin kesti n. 2 sekunttia saada ensimmäinen NET SEND message kotiverkon ulkopuolelta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *