Virtuaalinen videovuokraamo

CNet raportoi Movielinkin julkaisusta. Kyseess on netiss toimiva videovuokraamo: leffa maksetaan luottokortilla ja imuroidaan oman koneen kovalevylle (laajakaistayhteydell imurointiaika yleens korkeintaan puolitoista tuntia).

Elokuvaa voi katsella Windows Media Playerill tai Realplayerill. Kopiointia est niss ohjelmistoissa oleva digitaalisten oikeuksien hallinta, joka pit mys huolen siit, ett leffa on katsottava 30 pivn sisll imuroinnista (ja 24 tunnin kuluessa siit kun sit on alkanut katsoa).

Nettivuokraamo on tll hetkell tarjolla vain amerikkalaisille ja koeajalla, mutta jos siit tulee suurmenestys, ehkp alamme nhd vastaavia palveluita mys tll. Jokohan Makuunit ja vastaavat ovat suunnittelemassa valtaisaa leffa-arkistoa?

Yleisradio, MTV ja muut kotimaiset tuotantoyhtitkin voisivat laittaa sisltn jakoon nettiin sen sijaan ett makuuttaisivat niit arkistojen hyllyill. Nhtisiin ne Velipuolikuutkin lopulta.

Olen katsonut muutaman elokuvan tietokoneen kuvaruudulta, mutta kyll vanha kunnon kotiteatteri voittaa edelleen kytettvyydessn tietokoneen kanssa stmisen. Mutta ehk jo pian mustien laatikoiden kasaan tytyy list yksi verkkoon kytketty tietokone mp3- ja leffatoistimeksi. Sen on vain parasta olla hipihiljainen…

Bisnesidea innokkaalle tietokoneasentajalle: otetaan joku puolivanha pentium, sopivan kokoinen kovalevy, hyv nyttkortti, rakennetaan netn laitteisto ja siihen kyttjrjestelmksi risimppeli kyttliittym mp3- ja videotoistimeen. Plle kauniit kotiteatteritorniin sopivat kuoret, johdot televisioon ja stereoihin liittmist varten ja kauppohin myyntiin.

Kun tuohon listn viel digitv-purkukortti ja kovalevytallennus sopivan isolle kovalevylle, ostajat olisivat oven takana jonossa.

4 thoughts on “Virtuaalinen videovuokraamo

  1. Tllainen projekti kiinnostaisi. En tosin osaa koodata, mutta min laittaisin tuollaiseen systeemiin jonkin Linux-distron.

  2. Minuakin tm projekti kiinnostaa. Otatko Julius yhteytt, jos viel olet kiinnostunut. Osaan koodata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *