Virtuaalinen videovuokraamo

CNet raportoi Movielinkin julkaisusta. Kyseessä on netissä toimiva videovuokraamo: leffa maksetaan luottokortilla ja imuroidaan oman koneen kovalevylle (laajakaistayhteydellä imurointiaika yleensä korkeintaan puolitoista tuntia).

Elokuvaa voi katsella Windows Media Playerillä tai Realplayerillä. Kopiointia estää näissä ohjelmistoissa oleva digitaalisten oikeuksien hallinta, joka pitää myös huolen siitä, että leffa on katsottava 30 päivän sisällä imuroinnista (ja 24 tunnin kuluessa siitä kun sitä on alkanut katsoa).

Nettivuokraamo on tällä hetkellä tarjolla vain amerikkalaisille ja koeajalla, mutta jos siitä tulee suurmenestys, ehkäpä alamme nähdä vastaavia palveluita myös täällä. Jokohan Makuunit ja vastaavat ovat suunnittelemassa valtaisaa leffa-arkistoa?

Yleisradio, MTV ja muut kotimaiset tuotantoyhtiötkin voisivat laittaa sisältöään jakoon nettiin sen sijaan että makuuttaisivat niitä arkistojen hyllyillä. Nähtäisiin ne Velipuolikuutkin lopulta.

Olen katsonut muutaman elokuvan tietokoneen kuvaruudulta, mutta kyllä vanha kunnon kotiteatteri voittaa edelleen käytettävyydessään tietokoneen kanssa säätämisen. Mutta ehkä jo pian mustien laatikoiden kasaan täytyy lisätä yksi verkkoon kytketty tietokone mp3- ja leffatoistimeksi. Sen on vain parasta olla hipihiljainen…

Bisnesidea innokkaalle tietokoneasentajalle: otetaan joku puolivanha pentium, sopivan kokoinen kovalevy, hyvä näyttökortti, rakennetaan äänetön laitteisto ja siihen käyttöjärjestelmäksi äärisimppeli käyttöliittymä mp3- ja videotoistimeen. Päälle kauniit kotiteatteritorniin sopivat kuoret, johdot televisioon ja stereoihin liittämistä varten ja kauppohin myyntiin.

Kun tuohon lisätään vielä digitv-purkukortti ja kovalevytallennus sopivan isolle kovalevylle, ostajat olisivat oven takana jonossa.

4 thoughts on “Virtuaalinen videovuokraamo

  1. Tällainen projekti kiinnostaisi. En tosin osaa koodata, mutta minä laittaisin tuollaiseen systeemiin jonkin Linux-distron.

  2. Minuakin tämä projekti kiinnostaa. Otatko Julius yhteyttä, jos vielä olet kiinnostunut. Osaan koodata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *