Suomalaisten blogien Top10

Pivn pamaus on ollut ahkerassa kytss nyt hieman toista viikkoa. Koska tilaustiedot tallettuvat levylle, niist pystyy laskemaan mys mielenkiintoisia tilastotietoja. Esimerkiksi: mit blogeja on rastitettu eniten? Siisp julkistetaan ensimminen Suomen luetuimmat blogit Top-10:

 1. Pinseri (94%)
 2. Suodatin (86%)
 3. Kytskukka (84%)
 4. Pekkaspace (82%)
 5. Visa Kopu (82%)
 6. Absum.net (80%)
 7. Matkalla (75%)
 8. Tommipommi (73%)
 9. Kobaa (73%)
 10. Kuutio (73%)

Tilastot pohjautuvat 52 rekisterityneen kyttjn rastituksiin. Huomaa, ett lista on viel nuori ja suurin osa kyttjist hakee omaa valikoimaansa. Joukossa on mys runsaasti testitunnuksia, joten tuloksia voi pit vhintnkin epvirallisina.

Pinserin sijainti krjess selittyy sill, ett suurin osa blogilistan kyttjist on todennkisesti mys lukijoitamme. Ja tietysti Pinserin erinomaisuudella :-)

On kuitenkin hauska seurata, miten tilanne kehittyy. Tulenkin ehk palaamaan asiaan joskus lhitulevaisuudessa. Ja tiedoksi sitten ett tiedn vallan hyvin, ett omaa sijoitusta voi parannella tekemll uusia tunnuksia, joissa vain oma blogi on rastitettuna ;-) Joten eip aleta hkkerimn.

Katso oman blogisi sijoitus.

13 thoughts on “Suomalaisten blogien Top10

 1. Pinserin suvereeni ykksasema ei juuri yllt:)Vaan mit helkattia, olen tmn viikon toinen perintporsas, vaikka olen saanut pelkki haukkuja RSS-feedin puuttumisesta… *iloinen hyphd* Toisaalta tuo kertoo Suodattimen kestosuosiosta aika paljon, ett lhes kuukauden hiljaisuuden jlkeen se paistattelee ruumiinakin (vai onko vain koomassa?)listan krjess. No toisaalta, onhan siell hyvt linkkilistat eteenpin edelleenkin, ja luulen, ett aika moni toiveikkaana klikkaa sinne edelleenkin pivittin, tsekatakseen josko se Ilya olisi lopulta pivittnyt, vaikkei blogilistalla merkint nkyisikn…

 2. Ja huomaa toki ett tuossa ei lasketa klikkauksia, vaan sit kuinka moni seuraa blogeja. Eli Suodatin on monien listalla juuri siksi ett sitten nkevt jos ja kun sinne tulee sislt :)

 3. Kyllps mun RSS-juttu (http://www.visakopu.net/weblog/20021006/#1820) onkin saanut huomiota… Se, ett mainitsin joiltakin suomalaisilta blogeilta puuttuvan RSS-feedin, ei ollut suoranaisesti haukku. Minhn vain olen niin innostunut kyseisist blogeista, ett haluan pysy Blogilistaakin paremmin ajan tasalla siit mit kyseisiss blogeissa tapahtuu :-)

  – Visa

 4. …..mutta mik on BLOGI!?!?!? Olenko m ihan tyhm vai vaan vrss paikassa kun en tied?!

 5. Ehdotan, ett jonnekin perustetaan kanoninen sivu, jossa on selitetty suomeksi ja lyhyesti mit tarkoitetaan sanoilla “blog”, “blogi”, “weblog” ja niin edelleen. Tllaiseen sivuun voi sitten viitata kirjoittaessa esim. bloggauksesta sinns linkill (ts. “_blogit_ ovat hieno juttu …”). Olen sit mielt, ett nit sanoja viljelln liikaa olettaen, ett kaikki tietvt mist on kyse. Amyn kysymys ett “mik on blogi?” on siis ihan validi, eik siihen saa vlttmtt suoraa vastausta mistn. (Enk itse ala nyt vastaamaan siihen suoraan, sori ;-)

  Pinserin blogilistan hydyllisyys ei, toivottavasti, perustu pelkstn siihen, ett se liittyy bloggaukseen, vaan siihen, ett listalla olevat saitit ovat jollain tavalla (rakenteellisesti tms) samanlaisia ja niiss on hyv sislt. Mutta jos lukija ei tied mist on kyse, niin hn voi helposti kuvitella, ett kyse on jostain “mit ei tajua” tai ett “on vrss paikassa”, ja menee jonnekin muualle. Ja sithn emme halua. Kai.

  Mielestni tllaisella sivulla ei tarvita edes mitn suurta konsensusta (johon psemisess menisi pieni ikuisuus), vaan asiaa voidaan selitt yleisell tasolla ja antaa esimerkkej (esimerkkej siis siihen ett ymmrt mist on kyse) ja linkkej muihin lhteisiin aiheesta. Olen valmis tekemn mys itse asian eteen jotain, mutta luulen, ett sivun tekemiseen tarvitaan kuitenkin useampi nkkulma.

  (Aihetta on toki ksitelty lehdisskin, mutta niihin ei oikein voi viitata tll seitiss.)

 6. Kannatetaan ainakin tuota ‘viikon nousijat’ -listaa. Varsinkin blogien mrn kasvaessa nkisi suoraan, mitk uusista blogeista ovat herttneet muiden kiinnostuksen.

 7. Minua voisi kiinnostaa sellainen Amazon-tyylinen
  “niist ihmisist, jotka ovat valinneet ainakin x% samoja blogeja kuin sin, vhintn y% lukee mys nit blogeja” -listaus. Personoituja suosituksia siis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *