Suomalaisten blogien Top10

Päivän pamaus on ollut ahkerassa käytössä nyt hieman toista viikkoa. Koska tilaustiedot tallettuvat levylle, niistä pystyy laskemaan myös mielenkiintoisia tilastotietoja. Esimerkiksi: mitä blogeja on rastitettu eniten? Siispä julkistetaan ensimmäinen Suomen luetuimmat blogit Top-10:

 1. Pinseri (94%)
 2. Suodatin (86%)
 3. Käytöskukka (84%)
 4. Pekkaspace (82%)
 5. Visa Kopu (82%)
 6. Absum.net (80%)
 7. Matkalla (75%)
 8. Tommipommi (73%)
 9. Kobaïa (73%)
 10. Kuutio (73%)

Tilastot pohjautuvat 52 rekisteröityneen käyttäjän rastituksiin. Huomaa, että lista on vielä nuori ja suurin osa käyttäjistä hakee omaa valikoimaansa. Joukossa on myös runsaasti testitunnuksia, joten tuloksia voi pitää vähintäänkin epävirallisina.

Pinserin sijainti kärjessä selittyy sillä, että suurin osa blogilistan käyttäjistä on todennäköisesti myös lukijoitamme. Ja tietysti Pinserin erinomaisuudella :-)

On kuitenkin hauska seurata, miten tilanne kehittyy. Tulenkin ehkä palaamaan asiaan joskus lähitulevaisuudessa. Ja tiedoksi sitten että tiedän vallan hyvin, että omaa sijoitusta voi parannella tekemällä uusia tunnuksia, joissa vain oma blogi on rastitettuna ;-) Joten eipä aleta häkkeröimään.

Katso oman blogisi sijoitus.

13 thoughts on “Suomalaisten blogien Top10

 1. Pinserin suvereeni ykkösasema ei juuri yllätä:)Vaan mitä helkattia, olen tämän viikon toinen perintöporsas, vaikka olen saanut pelkkiä haukkuja RSS-feedin puuttumisesta… *iloinen hypähd* Toisaalta tuo kertoo Suodattimen kestosuosiosta aika paljon, että lähes kuukauden hiljaisuuden jälkeen se paistattelee ruumiinakin (vai onko vain koomassa?)listan kärjessä. No toisaalta, onhan siellä hyvät linkkilistat eteenpäin edelleenkin, ja luulen, että aika moni toiveikkaana klikkaa sinne edelleenkin päivittäin, tsekatakseen josko se Ilya olisi lopulta päivittänyt, vaikkei blogilistalla merkintää näkyisikään…

 2. Ja huomaa toki että tuossa ei lasketa klikkauksia, vaan sitä kuinka moni seuraa blogeja. Eli Suodatin on monien listalla juuri siksi että sitten näkevät jos ja kun sinne tulee sisältöä :)

 3. Kylläpäs mun RSS-juttu (http://www.visakopu.net/weblog/20021006/#1820) onkin saanut huomiota… Se, että mainitsin joiltakin suomalaisilta blogeilta puuttuvan RSS-feedin, ei ollut suoranaisesti haukku. Minähän vain olen niin innostunut kyseisistä blogeista, että haluan pysyä Blogilistaakin paremmin ajan tasalla siitä mitä kyseisissä blogeissa tapahtuu :-)

  – Visa

 4. …..mutta mikä on BLOGI!?!?!? Olenko mä ihan tyhmä vai vaan väärässä paikassa kun en tiedä?!

 5. Ehdotan, että jonnekin perustetaan kanoninen sivu, jossa on selitetty suomeksi ja lyhyesti mitä tarkoitetaan sanoilla “blog”, “blogi”, “weblog” ja niin edelleen. Tällaiseen sivuun voi sitten viitata kirjoittaessa esim. bloggauksesta sinänsä linkillä (ts. “_blogit_ ovat hieno juttu …”). Olen sitä mieltä, että näitä sanoja viljellään liikaa olettaen, että kaikki tietävät mistä on kyse. Amyn kysymys että “mikä on blogi?” on siis ihan validi, eikä siihen saa välttämättä suoraa vastausta mistään. (Enkä itse ala nyt vastaamaan siihen suoraan, sori ;-)

  Pinserin blogilistan hyödyllisyys ei, toivottavasti, perustu pelkästään siihen, että se liittyy bloggaukseen, vaan siihen, että listalla olevat saitit ovat jollain tavalla (rakenteellisesti tms) samanlaisia ja niissä on hyvää sisältöä. Mutta jos lukija ei tiedä mistä on kyse, niin hän voi helposti kuvitella, että kyse on jostain “mitä ei tajua” tai että “on väärässä paikassa”, ja menee jonnekin muualle. Ja sitähän emme halua. Kai.

  Mielestäni tällaisella sivulla ei tarvita edes mitään suurta konsensusta (johon pääsemisessä menisi pieni ikuisuus), vaan asiaa voidaan selittää yleisellä tasolla ja antaa esimerkkejä (esimerkkejä siis siihen että ymmärtää mistä on kyse) ja linkkejä muihin lähteisiin aiheesta. Olen valmis tekemään myös itse asian eteen jotain, mutta luulen, että sivun tekemiseen tarvitaan kuitenkin useampi näkökulma.

  (Aihetta on toki käsitelty lehdissäkin, mutta niihin ei oikein voi viitata täällä seitissä.)

 6. Kannatetaan ainakin tuota ‘viikon nousijat’ -listaa. Varsinkin blogien määrän kasvaessa näkisi suoraan, mitkä uusista blogeista ovat herättäneet muiden kiinnostuksen.

 7. Minua voisi kiinnostaa sellainen Amazon-tyylinen
  “niistä ihmisistä, jotka ovat valinneet ainakin x% samoja blogeja kuin sinä, vähintään y% lukee myös näitä blogeja” -listaus. Personoituja suosituksia siis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *