Verkkokirjallisuutta

Kevin Kelly on julkaissut kotisivuillaan luettavaksi mielenkiintoiselta vaikuttavan kirjan, Out of Control: The New Biology of Machines. Samoilta sivuilta lytyy toinenkin verkkokirja.

Kellyn kirjat vahvistavat jlleen teoriaani kirjojen verkkojulkaisusta. Koska kovin harva jaksaa lukea kirjoja tietokoneen ruudulta, oikeasti kirjasta kiinnostunut ostajakandidaatti lukee kirjaa jonkin verran koneelta ja lopuksi, jos hn haluaa lukea koko kirjan, ptyy ostamaan kyttmukavuudeltaan paljon paremman paperiversion.

Verkossa julkaistut kirjat ovat sen sijaan kerrassaan mainiota PR: paperiversiolle. Kirjaan voi tutustua rauhassa ja sen sisltn on mahdollista tehd linkkej relevanteilta sivuilta. Nin minkin lysin Kellyn kirjan – kollektiivisen mielen teorioita kokeellisesti tutkivalla sivulla oli lhdeviite kirjan relevanttiin lukuun.

4 thoughts on “Verkkokirjallisuutta

  1. Totta. Mun mielest jenkit ovat osanneet hydynt internetti jo pitkn kirjojen markkinoinnissa. Esimerkiksi ert 90-luvun alkupuolella Spiritwebiin kirjoittaneet tai siell osan kirjasta julkaisseet ovat aika pitklle sen ansiosta nykyn tunnettuja kirjailijoita, ja varsin merkittvill kirjamyynneill. Euroopassa, Suomessa tmn tyylist taktikointia on mielestni vierastettu alusta saakka, ja nyttis ett vielkin ollaan kovin varovaisia. Jotain viitisen vuotta sitten muistan kun kirjakustantajien piireiss kytiin keskustelua on-demand tyyppisest julkaisutoiminnasta, siten ett lukijalla olisi mahdollisuus tietty korvausta vastaan ladata kirja bittimuodossa ja kotikoneelta tulostaa se paperiversioksi (doh) En tied mill tasolla ideat ovat sitten nykypivn. Ainakin toistaiseksi ovat kaikki kieltneet nettilainaamisen, pyynnt ja ehdotukset…

  2. Itse olen lukaissut muutamia kirjoja iPaqin ruudulta, ja kokemus on melkoisen positiivinen. Lukutilanteet kun ovat itsellni usein lapsen nukuttamista, on itsevalaiseva kirja ktev.
    Eli itse kuulun siihen joukkoon, joka lukaisee kirjan kokonaan shkisesti, ja sitten (toivottavasti) suosittelee sit seuraaville paperilla ostettavaksi.
    Kumpikin muoto (paperi ja shk) tulee menestymn tulevaisuudessa eivtk sy toisiaan.

  3. Riippuu kirjan luonteesta. Jos kirja koostuu monesta lyhyest kokonaisuudesta, niin sit voi ihan hyvin lukea pda:n tai kannettavan ruudulta (sohvassa tai sngyll, pytkone on ainakin minulle ihan liian epergonominen jrjestelm). Tmn tyyppisi kirjoja ovat esim. monet ohjelmointikirjat, referenssi-teokset, lyhyet novellit sek runot. Muiden kirjojen kohdalla olen samaa mielt kuin samik – toimivat hyvn mainoksena. Jo muutaman ilmaisen luvun lukeminen netist voi innostaa koko kirjan hankkimiseen, nin kvi esim. sken kun tilasin “We Blog”-kirjan.

  4. Min kuulun mys siihen vhemmistn, joka lukee kirjoja ruudulta ihan mielelln (ainakin jos nytt on hyvtasoinen ja mieluiten litte). Peter on oikeassa sikli, ett runot ja novellit (ja sarjakuvat!) soveltuvat nykytekniikalla parhaiten ruudulta luettaviksi, mutta on sit tullut romaanejakin kahlattua.

    Hmm… mits min tss enemp avaudun, pitnee blogittaa aiheesta. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *