Julmaa huvia

Kylmääviä simulaatioita ydinaseista. Valitse haluamasi pommityyppi (1 megatonnin salkkupommi tai 25 megatonnin ohjus), anna haluamasi osoite USA:ssa ja katso vaikutuksia kartalta. Esimerkiksi New Yorkin Times Squarella laukaistu pommi tasoittaisi suuren osan Manhattania jo painevaikutuksellaan ja viimeistelisi myös longislandilaiset säteilyllä. Yksi megatonni saattaa tosin olla aika iso salkkupommiksi – onko jollain tarkempaa tietoa?

4 thoughts on “Julmaa huvia

  1. Megatonni vaatisi fuusiopolttoainetta, eikä varmasti mahtuisi salkkuun. En ole varma onko 25 MT pommeja enää missään, ehkä venäläisillä jossain ruosteessa. Isot pommit ovat out.

    Simulaatio oli laiskasti tehty, eikä ota huomioon maastonmuotoja tms. Esimerkiksi New Yorkissa korkeat rakennukset varmasti heikentäisivät maanpintaa kulkevaa shokkiaaltoa, mutta toisaalta suuri määrä palavaa tavaraa pahentaisi tulimyrskyä.

  2. Venäläiskenraali Lebedin mukaan venäläisillä on hukkateillä n. 100 kappaletta kilotonnin salkkupommeja (ks http://nuketesting.enviroweb.org/hew/News/Lebedbomb.html ).

    Lisää analyysiä salkkukokoisista ydinaseista löytyy täältä: http://nuketesting.enviroweb.org/hew/News/DoSuitcaseNukesExist.html

    Em. sivujen mukaan näyttäisi siltä, että salkkupommi voisi olla 1-10 kilotonnia, tosin 10 kt:n saantokin vaatinee jo teknistä know-how:ta siinä määrin, että se ei onnistu harrastelijoilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *