Helvetti on jäässä

Olen hämmentynyt. Sähköpostissa oli viesti, joka kertoi että Pinserissä on rikkinäinen linkki. Kertoipa vielä, mistä se löytyy ja mikä linkki on kyseessä. Ja mainitsi että jos raportti tuntui hyödylliseltä, klikkaamalla linkkiä voi tilata palvelun seuraamaan saittiaan. Olisikohan ensimmäinen kerta eläessäni kun olen saanut spammia, joka mainostaa jotain kiinnostavaa asiaa.

[tuntia myöhemmin]: Ei olisi pitänyt innostua liikaa. Lisätietolinkin klikkaus katsottiin automaattiseksi tilaukseksi. Ja sitä mailiahan alkoi sitten tulla. Sekä niitä raportteja (“HÄLYTYS: Emme pääse saittiisi kiinni”) että tietysti mainoksia: “We have arranged to offer you the following FREE Rewards. This is our way of saying thank you for doing business with us.” Taidan saada nauttia ilmaisista palkinnoista loppuelämäni. :-)

3 thoughts on “Helvetti on jäässä

  1. Juu, tuli täysin sama posti. Sääntö #1: Älä IKINÄ klikkaile spammien linkkejä ;) Yleensäottaen en itse avaa postia ollenkaan, jos en tunne lähettäjää tai en ole itse jostain postia pyytänyt.

  2. Olen hieman tinkinyt periaatteistani olla vastaamatta spämmeihin. Asiallisemman oloiset spämmipalvelut (esim. SportTimeOffers, DailyDealDepot) ovat ystävälliseen opt-out-tyyliinsä poimineet minut listoilleen ja vaikka kuinka kauhoin spämmiä SpamCopin suuntaan, DailyDealDepot ei vaiennut.

    Vaan silläpä vaikeni, että kävin sivuillaan irtisanomassa “tilaukseni”. SportTimeOffersin kanssa homma toimi hyvin, uskalsin DailyDealDepotin hyvien kokemusten vuoksi koittaa.

    En todellakaan vastaa epämääräisempien spämmien remove-osoitteisiin tms., mutta nämä “asiallisemmat” tuntuvat tottelevan komentoa.

    Eri juttu on tietysti se, että opt-outin sijaan systeemin pitäisi alunalkujaankin olla opt-in, mutta se lienee jo liiallista toiveajattelua…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *