Mitä telkkarista tulee

Kirjoittaja Sami, 5.9.2002

Visa bongasi Yleisradion uudistuneen ohjelmaoppaan. Ensikokeilemalta opas vaikutti hyvinkin käyttökelpoiselta. Käyttöliittymän konstailematon ja näppärä toiminta klikkaamalla päälle ja pois kytkettävine ominaisuuksineen miellytti. Tarjolla ei ole kuitenkaan kuin täkäläiset peruskanavat ja maanpäällisen digitv:n Ylen kanavanipun tarjonta.

Ohjelmaopas tarjoaa kuitenkin hyvän vastuksen tämän hetken parhaalle TV-ohjelmatietoja tarjoavalle palvelulle, Telkku.comille. Telkun suurimpana vahvuutena on silti edelleen sen tarjoama kanavavalikoima ja toimivaksi hiottu käyttöliittymä. Se onkin ansainnut yhden paraatipaikoista selaimeni linkkipalkissa.

Toinen mainio väline ohjelmatietojen selailuun on PC:lle imuroitava ohjelma nimeltään TVS. Se hakee aina ajankohtaiset tiedot omalta palvelimeltaan ja näyttää tuntemiensa kanavien tietoja useilla eri tavoilla. TVS osaa myös muistuttaa telkkariohjelmien alkamisesta. Oikein mainio ohjelma.

Mutta kumpikaan näistä ei ole vielä täydellisesti sitä mitä haluan. Kaipaan edelleen palvelua, josta voisin saada ohjelmatiedot kaikille meillä näkyville kanaville. Canal Digitalin sivuiltahan moinen löytyisi, mutta sen käytettävyys ei ole valitettavasti lähelläkään yllämainittujen palveluiden tasoa, eikä se osaa taas näyttää maanpäällisiä kanavia.

Etsintä siis jatkuu. Alan veteraani näyttää, miten asia on hoidettu TV-kanavien kultamaassa.

Ei vielä kommentteja

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä juttua. Ehkä sinä voisit kirjoittaa ensimmäisen kommentin?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.