Sammakkopalloa

Klikkaa suuremmaksi! Viikonloppuna vietimme tapahtumarikasta lähiöelämää. Säät hellivät ja pihalla puuhastelu oli oikein mukavaa. Sunnuntain ohjelmana oli auringon paahtaman varaston oven hiominen santapaperilla ja sen maalaaminen mahonginvärisellä petsilakalla. Nyt ovi on lähes kuin uusi :-)

Helteiden ansiota on myös se, että sivuovea voi pitää auki melkein yötäpäivää. Vaikka siinä onkin ötökkäverho, verhon välistä ja alta tunkee joskus sisään monenlaista pikkuelävää. Yleensä ne ovat hyönteisiä tai muurahaisia, mutta perjantai-iltana sisään loikki ilmielävä sammakko!

Klikkaa suuremmaksi! Sammakon mielipaikka tuntui olevan turvassa kirjahyllyn takana, mutta valitettavasti tämä koti on tarkoitettu vain ihmisille. Ötökkä täytyi siis palauttaa takaisin luonnon helmaan, joten päätin ohjailla sitä harjan avulla ulko-oven suuntaan. Siitä seurannut sammakkopallo herätti Riitassa suurta riemua :-) Kaikki päättyi hyvin ja konna pääsi vahingoittumattomana takaisin pihalle kurnuttamaan.

Klikkaa kuvia niin näet ne suurempana.

Kuiva kausi tuntuu ja näkyy meidänkin pihamme kasvillisuudessa, ja niinpä päätimme antaa vielä sunnuntai-illan kunniaksi tuijillemme erikoisannoksen vettä. Puut ovat kasvaneet viime aikoina ripeästi – muutaman vuoden päästä toivomme olevamme komean tuija-aidan omistajia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *